Kūka par godu Latvijai

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 310 g miltu
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 30 g kakao pulvera
  • 240 g sviesta
  • 250 g pūdercukura
  • 4 olas
  • 235 ml svaigu paniņu
  • 40 g sarkanas pārtikas krāsas
  • Krēmam:
  • 450 g svaigā siera
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 400 g pūdercukura

Pagatavošana

800 min.
  1. Sajauc pirmās 4 mīklas sastāvdaļas, kārtīgi samaisa.
  2. Atsevišķā traukā sajauc kopā mīkstu sviestu ar pūdercukuru, jauc, līdz iegūst viendabīgu, vijīgu masu.
  3. Sviesta un pūdercukura masai pievieno 4 olas. Samaisa.
  4. Šajā masā iecilā sauso, iepriekš pagatavoto maisījumu.
  5. Pievieno paniņas, kārtīgi samaisa.
  6. Lai iegūtu vajadzīgo kūkas toni, piepilina sarkano pārtikas krāsvielu. Samaisa ar miksera palīzību.
  7. Mīklu sadala divās daļās un lej formās. Cep 180 grādos 50 minūtes.
  8. Gatavo krēmu. Bļoda liek svaigo krēmu, pievieno vaniļas cukuru un pūdercukuru. Samaisa.
  9. Kārto kūku - liek pirmo biskvīta daļu, virsū smērē krēmu, tad otro biskvītu un ar atlikušo krēmu apsmērē visu kūku.
  10. Kūkai ļauj nostāvēties 12 stundas ledusskapī.
  11. Pirms pasniegšanas dekorē ar dzērvenēm, brūklenēm un kādu skaistu, latvisku akcentu.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize