Smiltsērkšķu krēms (curd)

3 1
Smiltsērkšķu krēms ir pati pilnība - to var izmantot gan kā deserta sastāvdaļu, gan kā pildījumu un pārklājumu kūkām, tortēm. Ja koncentrēts krēms šķiet pa stipru, to iespējams pievienot saputotam krējumam, krēmsieram, biezpienam. Krēms lieliski papildinās saldu kūku un tā piesātinātā krāsa tīksminās jebkuru.

Sastāvdaļas

  • 250 ml smiltsērkšķu sulas
  • 3 olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 120 ml cukura
  • 100 g sviesta

Pagatavošana

35 min.
  1. Traukā ielej smiltsērkšķu sulu un samaisa ar cukuru. Jāpiezīmē, ka to labāk darīt lielākā bļodā, lai, vēlāk to liekot ūdens peldē, traukam būtu mazāka saskarsme ar ūdens tvaiku.
  2. Izvēlas mazu katliņu, kurā ielej aptuveni ceturto daļu ūdens, trauku ar smiltsērkšķu šķidrumu liek uz katliņa virsmas un karsē līdz cukurs izkusis.
  3. Tikmēr citā traukā ar putojamo slotiņu kārtīgi sakuļ olas un olu dzeltenumus.
  4. Smiltsērkšķu sulu noņem no ūdens peldes un lēnā strūklā pamazām lej pie sakultajām olām, masu kārtīgi maisot un pēc tam pārlej lielajā bļodā.
  5. Tagad vajadzēs lielāku uzmanību - trauku atkal liek ūdens peldē (katliņā ar ūdeni, nelielā temperatūrā) un karsē, ar putojamo slotiņu nepārtraukti maisot līdz masa sabiezē.
    Masa sabiezē 5-7 minūšu laikā.
    Tagad vajadzēs lielāku uzmanību - trauku atkal liek ūdens pe...
  6. Tad trauku noņem nost un iegūtajam krēmam pievieno sviestu. Sviesta daudzumu var regulēt pēc savām vēlmēm.
    Tad trauku noņem nost un iegūtajam krēmam pievieno sviestu....
  7. Krēms ir gatavs!

    Lai labi garšo!
    Krēms ir gatavs! 

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti