Latgales salāti jeb baltie salāti

3 1
Šādi pagatavotus salātus var sagatavot arī ēšanai uzreiz, taču tad nav vajadzība karsēt, vienkārši var uzglabāt ledusskapī. Lai labi garšo!

Sastāvdaļas

1 porcijas
  • 800 g nomizotu gurķu
  • 200 g nomizotu saldo sīpolu
  • 50 g diļļu
  • 0.5 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. cukura
  • 2 ēd. k. 9% etiķia
  • 4 ēd. k. rapšu eļļas

Pagatavošana

60 min.
  1. Vispirms sagatavo visas salātu sastāvdaļas. Es šiem salātiem parasto sīpolu vietā lieku saldos sīpolus. Agrāk neēdu šādus salātus, jo parastie sīpoli nomāca visas citas garšas.
    Arī sāli, cukuru un eļļu lieku mazāk, nekā tas ir citās receptēs. Šajās bildēs redzamie daudzumi ir 7 reizes vairāk.

    Vispirms sagatavo visas salātu sastāvdaļas. Es šiem salātiem...
  2. Vispirms nomazgā un nomizo gurķus.
    Vispirms nomazgā un nomizo gurķus.
  3. Nomizotos gurķus sagriež šķēlītēs. Var izmantot arī dārzeņu ēvelīti, jo tad process notiks daudz ātrāk, taču es griežu ar nazi.
    Nomizotos gurķus sagriež šķēlītēs. Var izmantot arī dārzeņu...
  4. Pēc tam nomizo saldos sīpolus.
    Pēc tam nomizo saldos sīpolus.
  5. Nomizotos sīpolus sagriež.
    Nomizotos sīpolus sagriež.
  6. Sagriež dilles. Pietiekami lielā traukā liek gurķus, saldos sīpolus, dilles, sāli, cukuru, etiķi un eļļu, kārtīgi samaisa.
    Sagriež dilles. Pietiekami lielā traukā liek gurķus, saldos...
  7. Visu atstāj uz 2 līdz 4 stundām, lai garšas savelkas.
    Visu atstāj uz 2 līdz 4 stundām, lai garšas savelkas.
  8. Salātus pilda tīrās, izkarsētās burkās. Es parasti pildu viena litra burkās un karsēju 85-90 grādos 20 minūtes, pēc tam aizvāko ar metāla vāciņu.
    Salātus pilda tīrās, izkarsētās burkās. Es parasti pildu vie...
  9. Karstās burkas liek ar vāku uz leju un atstāj vismaz 30 minūtes.
    Karstās burkas liek ar vāku uz leju un atstāj vismaz 30 minū...
  10. Pēc tam burkas apgriež otrādi.

    Lai labi garšo!
    Pēc tam burkas apgriež otrādi. 

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi