Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Steiks ar ķiploku un rozmarīnu

2017. gada 24. februāris
Foto: Receptes.lv
Liellopa gaļas steiks - rare gatavības jeb asiņains.
Svarīgākais nosacījums - laba liellopa gaļa, mazliet garšaugu un piedevu un perfekts steiks gatavs!

Paldies, par recepti Edgaram! :)
Pagatavošana
40 min
1. Gaļu izņem no ledusskapja, atlaidina, apmēram, 30 minūtes, lai ir istabas temperatūrā.
Foto: Receptes.lv
2. 10 minūtes pirms cepšanas, steiku ierīvē ar eļļu, pasāla un sapiparo.
Foto: Receptes.lv
3. Ņem čuguna vai dzelzs pannu, kas labi tur karstumu, uzkarsē, līdz sāk kūpēt. Liek pannā gaļu.
Uz pannas eļļu nelej, sviestu arī neliek, jo sadegs vienā mirklī.
Foto: Receptes.lv
4. Steiku cep 2 minūtes, tad apmet otrādi. Ierīvē ar izspiestu ķiploku un rozmarīnu. Uzliek zaļumu sviestu.
Foto: Receptes.lv
5. Pēc 2 minūtēm gaļu noņem no pannas, uzliek uz koka dēlīša un ietin follijā (ar visām sviesta paliekām).
Atstāj 4 - 5 minūtes nogatavināties. Tadā, steiks gatavs! :)
Foto: Receptes.lv
Uz augšu