1. Ķirbi sagriež gabaliņos (nemizo, ja tas ir vietējas izcelsmes!), izklāj tos uz pannas ar cepamo papīru, pārlej ar olīveļļu, kuminu un sāli, liek cepeškrāsnī uz 20 - 30 minūtēm (200˚C grādos) vai līdz gabaliņi mīksti.
2. Kad ķirbis gatavs, to noņem no pannas un ļauj atdzist pilnībā.
3. Tad ieliek cepeškrāsnī lazdu riekstus, apmēram, uz 10 minūtēm, tā, lai to miza pārplīst un to ir viegli norīvēt.
4. Norīvē lina dvielītī (vai ar rokām) mizu no lazdu riekstiem un sakapā rupjos gabalos.
5. Kārtīgi noskalo prosas graudus un liek nelielā katliņā kopā ar 1,5 - 2 krūzēm ūdens, pagaida līdz sāk vārīties, tad nogriež mazāku uguni un, ik pa laikam maisot, vāra vēl 10 - 15 minūtes, līdz ūdens izgarojis.
6. Dresinga sastāvdaļas (izņemot kuminu, kas lietots pie ķirbja) sablenderē un pārlej nedaudz padzisušiem prosas graudiem, kārtīgi samaisa.
7. Pārceļ visu lielā bļodā, iemaisa atlikušās sastāvdaļas - avokado, vīnogas, spinātu lapiņas, riekstus un ķirbi.
Labu apetīti!

Foto: Topi Vesels