Dzintara pīrādziņi

3 1
Pīrādziņus nodēvēju par Dzintara pīrādziņiem, jo tie gatavoti no kausētā siera Dzintars. Recepti pirms daudziem gadiem man pastāstīja skolas laiku draudzene. Izcili gardi, mutē kūstoši un arī sātīgi. Ļoti viegli pagatavojami.

Sastāvdaļas

  • Pīrāgu mīklai:
  • 400 g jeb 2 paciņas klasiskā Dzintara siera
  • 13 deserta karotes miltu
  • Pildījumam:
  • 300 g sasmalcinātas (šmorēta/vārīta) vistas gaļas
  • 1 sīpols
  • Garšvielas - pipari, ķimenes u.c
  • 1 ola pārsmērēšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Nav nekā vienkāršāka - divas paciņas kausētā siera ieliek traukā, kurā tiks mīcīta pīrāgu mīkla.
    Nav nekā vienkāršāka - divas paciņas kausētā siera ieliek tr...
  2. Pievieno 13 deserta karotes miltu.
    Pievieno 13 deserta karotes miltu.
  3. Abus komponentus ar rokām samīca. Mīkla viegli mīcāma, tai ir patīkama konsistence un gatava tā nelīp pie rokām.
    Abus komponentus ar rokām samīca. Mīkla viegli mīcāma, tai i...
  4. Mīklu diezgan plānā kārtā izveltnē un ar krūzīti izspiež ripiņas.
    Mīklu diezgan plānā kārtā izveltnē un ar krūzīti izspiež rip...
  5. Pildījumam iespējamas variācijas, vienīgais priekšnoteikums - gaļai nevajadzētu būt treknai. Pīrāgi ir gana sātīgi un trekna gaļa tos padarīs smagus un neēdamus.
  6. Man no vakardienas bija palikuši seši šmorēti vistu stilbi, nolupināju gaļu no kauliem un kopā ar sīpolu sablendēju, pievienoju garšvielas. Pildījums izdevās garšīgs, bet nedaudz pietrūka. Šajā gadījumā iederētos pāris vārītas olas, bet bija slinkums vārīt :)). No nedaudz pāri palikušās mīklas izveidoju standziņas, kuras kārumnieki notiesāja pirmās.
  7. Lai pīrāgi cepoties nevērtos vaļā, tos ieteicams veidot tā, lai locījuma vieta ir apakšā.
    Lai pīrāgi cepoties nevērtos vaļā, tos ieteicams veidot tā,...
  8. Pīrāgus apsmērē ar olu un cep uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 13 minūtes.
  9. Silti pīrādziņi ir garšīgāki nekā auksti. Tie līdzinās buljona pīrāgiem.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Baiba Pakalke 2017. gada 24. decembris 12:10
Kāda temperatūra jācep?
Ērika Helēna Saulīte 2017. gada 5. decembris 15:11
...cik maz pilnai laimei vajag😉
Mārīte 2016. gada 1. novembris 17:52
Kāda lieluma karote ir?tāda kā zupas karote?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize