Dzintara pīrādziņi

2016. gada 17. februāris
Foto: Janas kūkas
Pīrādziņus nodēvēju par Dzintara pīrādziņiem, jo tie gatavoti no kausētā siera Dzintars. Recepti pirms daudziem gadiem man pastāstīja skolas laiku draudzene. Izcili gardi, mutē kūstoši un arī sātīgi. Ļoti viegli pagatavojami.
Pagatavošana
60 min
1. Nav nekā vienkāršāka - divas paciņas kausētā siera ieliek traukā, kurā tiks mīcīta pīrāgu mīkla.
Foto: Janas kūkas
2. Pievieno 13 deserta karotes miltu.
Foto: Janas kūkas
3. Abus komponentus ar rokām samīca. Mīkla viegli mīcāma, tai ir patīkama konsistence un gatava tā nelīp pie rokām.
Foto: Janas kūkas
4. Mīklu diezgan plānā kārtā izveltnē un ar krūzīti izspiež ripiņas.
Foto: Janas kūkas
5. Pildījumam iespējamas variācijas, vienīgais priekšnoteikums - gaļai nevajadzētu būt treknai. Pīrāgi ir gana sātīgi un trekna gaļa tos padarīs smagus un neēdamus.
6. Man no vakardienas bija palikuši seši šmorēti vistu stilbi, nolupināju gaļu no kauliem un kopā ar sīpolu sablendēju, pievienoju garšvielas. Pildījums izdevās garšīgs, bet nedaudz pietrūka. Šajā gadījumā iederētos pāris vārītas olas, bet bija slinkums vārīt :)). No nedaudz pāri palikušās mīklas izveidoju standziņas, kuras kārumnieki notiesāja pirmās.
7. Lai pīrāgi cepoties nevērtos vaļā, tos ieteicams veidot tā, lai locījuma vieta ir apakšā.
Foto: Janas kūkas
8. Pīrāgus apsmērē ar olu un cep uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 13 minūtes.
9. Silti pīrādziņi ir garšīgāki nekā auksti. Tie līdzinās buljona pīrāgiem.

Labu apetīti!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu