Rabarberu sacepums Annijas virtuvē

3 1
Kolekcijas: Veselīgās
Paldies, par recepti tās autorei Annijai no "Annijas virtuvē"!

Sastāvdaļas

  • Rabarberi (man bija kādi 6-7 kāti, ne pārāk lieli)
  • 100 g kāds saldinātājs (medus, sīrups vai cukurs). Es liku 30 g cukuru un stēviju. Mazliet pārforsēju ar stēviju- sanāca dikti saldi
  • 1 šņipsna kardamona
  • 1 šķipsna kanēļa
  • 1 šķipsna sāls
  • 5 krustnagliņas
  • 1 šķipsna muskatrieksta
  • 1 šķipsna vaniļas cukura
  • 110 g mandeļu miltu (pati ņēmu svaigas mandeles un malu miltos, nepieciešams tik vien kā jaudīgs blenderis)
  • 2 olas – atsevišķi dzeltenumi un baltumi
  • Kripatiņa ābolu sidra
  • Citrona sula (no puses citrona), citrona miziņa (no puses citrona)
  • Zemenes dekoram

Pagatavošana

50 min.
  1. Nomizotus, kubiņos sagrieztus rabarberus liek katliņā ar visām garšvielām, citrona sulu un saldinātāju. Apviļā 2 minūtes katliņā un atstāj.
  2. Samaltos mandeļu miltus, olu dzeltenumus un pusi citrona miziņas sajauc kopā, šajā brīdī var pievienot arī vēlamo saldinātāju.
  3. Atsevišķi stingrās putās sakuļ olu baltumu (vēlams, lai baltums ir istabas temperatūrā). Pakāpeniski pieber šķipsnu sāls, pūdercukuru un mazliet ābolu etiķa. Rezultātam jābūt dikti gaisīgam un stingram.
  4. Mandeļu un olu baltumu masu savieto kopā, viegli iecilājot, nevis kuļot.
  5. Liek rabarberus silikona formiņā un pāri kārto mandeļu-olu masu. Vienmērīgi izlīdzina un liek krāsnī. Manā gadījumā bija par maz mandeļu masas (forma kaut kā par lielu paņēmās un ne tā aprēķināju), tāpēc sanāca kā sacepums, bet pie pareizām proporcijām sanāks brīnišķīgs pīrāgs. Uz šķīvja kārto uzliekot šķīvi uz formas un apgāžot riņķī.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize