Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu sacepums Annijas virtuvē

2016. gada 8. februāris
Foto: Annijas Virtuvē
Paldies, par recepti tās autorei Annijai no "Annijas virtuvē"!
Pagatavošana
50 min
1. Nomizotus, kubiņos sagrieztus rabarberus liek katliņā ar visām garšvielām, citrona sulu un saldinātāju. Apviļā 2 minūtes katliņā un atstāj.
2. Samaltos mandeļu miltus, olu dzeltenumus un pusi citrona miziņas sajauc kopā, šajā brīdī var pievienot arī vēlamo saldinātāju.
3. Atsevišķi stingrās putās sakuļ olu baltumu (vēlams, lai baltums ir istabas temperatūrā). Pakāpeniski pieber šķipsnu sāls, pūdercukuru un mazliet ābolu etiķa. Rezultātam jābūt dikti gaisīgam un stingram.
4. Mandeļu un olu baltumu masu savieto kopā, viegli iecilājot, nevis kuļot.
5. Liek rabarberus silikona formiņā un pāri kārto mandeļu-olu masu. Vienmērīgi izlīdzina un liek krāsnī. Manā gadījumā bija par maz mandeļu masas (forma kaut kā par lielu paņēmās un ne tā aprēķināju), tāpēc sanāca kā sacepums, bet pie pareizām proporcijām sanāks brīnišķīgs pīrāgs. Uz šķīvja kārto uzliekot šķīvi uz formas un apgāžot riņķī.
6. Labu apetīti!
Uz augšu