Svaigā laima kūka

3 1
Paldies par recepti tās autorei Annijai no "Annijas virtuvē"!

Šī kūka derēs un ir viegli pielāgojama gan vegāniem, gan tiem, kuriem medus šķiet tuvāks par kļavu sīrupu vai agaves sīrupu. Cukura kandidatūra netiek apskatīta. :)

Recepte viennozīmīgi nevar tikt uzskatīta par mazkaloriju. Ak, pavisam noteikti nē – rieksti, žāvētas plūmes, avokado, kokosriekstu eļļa. BET, šī kūka ir fenomenāli laba, lai gūtu ķermenim nepieciešamās eļļas un, jā, visas šeit iesaistītās ir patiešām lie-lis-kas!

Man bija 17cm diametrs traukam

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • Pamatnei:
  • Kārtīga sauja mandeļu
  • 50 g kokosrieksta skaidiņu
  • Virskārtai:
  • 2 laimi
  • 1 ēd. k. kokosriekstu eļļas
  • 3 mazi, mazītiņi avokado
  • 1 ēd. k. ar kaudzi medus (man bija ciets medus). Lielākai daļai patīk saldāk, tad visdrīzāk 2 ēd. k. būs ok. Vegāniskie varianti – agaves vai kļavu sīrups. Derēs tik pat labi
  • 5 krustnagliņas (iesaku pirms tam jau parūpēties, lai ir sasmalcinājušās)

Pagatavošana

200 min.
  1. Pamatnes sastāvdaļas liek S veida blenderī un maļ līdz viendabīgai masai. VISS. Ja garšo saldāks – var pielikt vairāk dateļu, plūmju vai, piemēram, agaves sīrupu vai medu. Masu kārto kūkas trauciņā vienmērīgi.
  2. Iztīra blenderi.
  3. Liek blenderī avokado, 2 laimu sīki rīvētas miziņas un 1 laima sulu, pievieno kokosriekstu eļļu, saldinātāju. Maļ.
  4. Kārto virsū virskārtai, liek ledusskapī uz pāris stundām. Ja diametrā kūka ir lielāka un biezāka, iesaku likt saldētavā VAI arī ievērojami palielināt kokosriekstu eļļas daudzumu (jo tā sacietē).
    Kārto virsū virskārtai, liek ledusskapī uz pāris stundām. Ja...
  5. Priecājas par rezultātu :).

    Lai labi garšo!
    Priecājas par rezultātu :).

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize