Svaigā laima kūka

2016. gada 14. janvāris
Foto: Annijas Virtuvē
Paldies par recepti tās autorei Annijai no "Annijas virtuvē"!

Šī kūka derēs un ir viegli pielāgojama gan vegāniem, gan tiem, kuriem medus šķiet tuvāks par kļavu sīrupu vai agaves sīrupu. Cukura kandidatūra netiek apskatīta. :)

Recepte viennozīmīgi nevar tikt uzskatīta par mazkaloriju. Ak, pavisam noteikti nē – rieksti, žāvētas plūmes, avokado, kokosriekstu eļļa. BET, šī kūka ir fenomenāli laba, lai gūtu ķermenim nepieciešamās eļļas un, jā, visas šeit iesaistītās ir patiešām lie-lis-kas!

Man bija 17cm diametrs traukam
Pagatavošana
200 min
1. Pamatnes sastāvdaļas liek S veida blenderī un maļ līdz viendabīgai masai. VISS. Ja garšo saldāks – var pielikt vairāk dateļu, plūmju vai, piemēram, agaves sīrupu vai medu. Masu kārto kūkas trauciņā vienmērīgi.
2. Iztīra blenderi.
3. Liek blenderī avokado, 2 laimu sīki rīvētas miziņas un 1 laima sulu, pievieno kokosriekstu eļļu, saldinātāju. Maļ.
4. Kārto virsū virskārtai, liek ledusskapī uz pāris stundām. Ja diametrā kūka ir lielāka un biezāka, iesaku likt saldētavā VAI arī ievērojami palielināt kokosriekstu eļļas daudzumu (jo tā sacietē).
Foto: Annijas Virtuvē
5. Priecājas par rezultātu :).

Lai labi garšo!
Foto: Annijas Virtuvē
Uz augšu