Torte "Red velvet"

2015. gada 11. novembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
180 min
1. Gatavo biskvītu. Atsaldē ogas. Man bija vienādā daudzumā ķirši, dzērvenes, avenes un pāris kazenes.
2. Izvāra, atdzesē, nomizo, sarīvē sarkano bieti. Labāk izmantot to biešu šķirni, kuras ir garenas nevis apaļas, tās labāk saglabā krāsu.
3. Sablenderē ogas, tad pievieno rīvētu bieti un citrona sulu vai etiķi. Visu kopā sablenderē līdz viendabīgai konsistencei.
4. Ieteicams masu izlaizt caur rupju sietiņu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem, bet es to neizdarīju. Secināju, ka tas nepieciešams, kad nogaršoju kūku, kauliņi ēdot jūtami, bet nav tik traki traucējoši.
Foto: Nataša Rogova
5. Atsevišķā traukā samaisa cukuru, mannā, rīsu miltus, sodu. Iemaisa eļļu, krējumu, ogu biezeni. Kārtīgi izmaisa. Pievieno vaniļu, ruma esenci.
6. Atsevišķi saputo olas baltumu ar šķipsniņu sāls, tad pievieno kādas 2 ēd. k. cukuru un puto līdz stingrām putām.
7. Olas baltumu iecilā mīklā.
Foto: Nataša Rogova
8. Formu iesmērē ar sviestu un apakšā ieklāj cepamo papīru, lai vieglāk biskvītu izdabūt.
9. Lai būtu kūkas dekorēšanai drupačas nedaudz mīklu ielēju kēksa mazajā formiņā. Bet pārējo sadalīju divās daļās un cepu divus biskvītus 24 cm diametra formā.
Foto: Nataša Rogova
10. Formu apsedz ar foliju un cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem 20 minūtes. Tad foliju noņem un cep ap 180 grādiem vēl kādas 15 minūtes.
11. Gatavību pārbaudam iedurot sausu kociņu.
Foto: Nataša Rogova
12. Necenšamies apbrūnināt biskvīta virsmu.Tai jāsaglabā sarkanais tonis.
13. Cepu divus biskvītus, jo bietei raksturīgi mainīt krāsu, ja ilgi to cep.
14. Ja būs viens biezs biskvīts, pastāv iespēja, ka biskvīts nebūs sarkanā tonī, bet gan paliks brūns.
15. Atdzesē. Kēksu, ko cepu no šīs mīklas atdzesēju un sablenderēju, tās būs drupačas dekorēšanai.
16. Gatavo krēmu. Pienā iemaisa 2 ēd. k. cukura un uzvāra mannā putru. Atdzesē, saputo kopā ar sviestu.
17. Atsevišķi saputo saldo krējumu ar cukuru, vaniļu līdz izveidojas putukrējums.
18. Ieputo mannā krēmu un nogaršo cukura daudzumu.
19. Krēmā iemaisa nedaudz kokosa skaidiņas. Krēmu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
20. Tad ar pusi krēma apsmērē vienu biskvītu.
Foto: Nataša Rogova
21. Pāri liek otru biskvītu.
Foto: Nataša Rogova
22. Ar atlikušo krēmu apsmērē visu kūku.
Foto: Nataša Rogova
23. Sānus apber ar drupačām ko ieguva no kēksa.
24. Vidus daļu kūkai apber ar kokosa skaidiņām.
Foto: Nataša Rogova
25. Manuprāt, ir pietiekami skaisti, ņemot vērā, ka krāsa ir dabīga.
Foto: Nataša Rogova
26. Kūku liek ledusskapī uz vismaz stundu.
Foto: Nataša Rogova
27. Maigs, mitrs biskvīts, maigs,viegls krēms.....

Lai labi garšo!
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu