Vistas stilbiņu šašliks vienkāršajā marinādē

4 1
Vistas stilbiņu šašliks vienkāršajā marinādē
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 3 kg vistas stilbiņu
  • 3 galviņas ķīniešu ķiploka (ja vietējais, tad var arī vienu lielu)
  • 150 g etiķa
  • 3 tējk. sāls
  • Pipari

Pagatavošana

300 min.
  1. Vistu stilbiņus noskalo.
  2. Saliek visu bļodā, apber ar garšvielām, samaisa.
  3. Novieto vēsā vietā un ļauj marinēties. Cept var pēc 24 st., ja grib ātrāk, var uztaisīt stiprāku marinādi un cept pēc 3 stundām.
  4. * Ir mēģināts likt sīpolus, bet tad ir par saldu.
  5. * Ir likts citrons, bet negaršo tik labi.
  6. * Cepot vajadzētu bieži grozīt, lai karstums izietu cauri kauliem.
  7. * Ja liek dažādas mērces, eļļas (par slapju) majonēzes, tad nav tā īstā vistas garša.
  8. * Ja negaršo āda, to var arī neēst, bet cept vajag ar visu, lai gaļa būtu sulīgāka.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Inita 2016. gada 10. jūnijs 15:45
Vajag mācēt arī izcept! Pati šādi marinēju vistas - ļoti, ļoti garšīgi! Sulīga un mīksta gaļa!
Vilnis 2016. gada 10. jūnijs 15:29
Marinēt gaļu etiķī pasāka padomju savienībā lai varētu ''nogrūst'' tautai bojātu vai nekvalitatīvu gaļu. Tāds arī bija termins ''obšepiita marināde''
Labai gaļai etiķis nodara tikai skādi. Tā paliek tikai cietāka un sīkstāka. Lai būtu garšīgi pietiek ar garšvielām, nu ja kāds vēlas pikantāk pielejiet citronu vai laima, var abu sulu. Ja grib gaļu mīkstāku tad pielej granātu sulu. Kam nav smadzeņu un prāta rijiet etiķi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni