Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Skābeņu, biezpiena pīrāgs

2012. gada 8. jūnijs
Foto: Shutterstock
Pagatavošana
120 min
1. Sagriež smalki sīpolu un cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz tie kļūst zeltaini brūni.
2. Raugu sajauc ar miltiem, cukuru, sāli, pievieno siltu ūdeni. Izmaisa, pievieno auzu pārslas, izmaisa.
3. Pievieno garšvielu picai, 1 ēd. k. eļļas, ceptos sīpolus un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Visu kārtīgi izmaisa.
4. Ber klāt pa drusciņai miltus un mīca mīklu. Tā kā sastāvā ir auzu pārslas ar kviešu klijām, mīkla ir lipīga, līdz ar to nepārcenšas ar miltiem.
5. Lai vieglāk saprastu vajag vēl miltus vai nē, nomazgā rokas, ieziež ar eļļu un mīca mīklu. Mīklai jābūt mīcāmai, bet mazliet lipīgai, noteikti ne sausai.
6. Iesmērē trauku kurā raudzēs ar eļļu un liek iekšā mīklu, pārsedz ar pārtikas plēvi.
7. Raudzē ~1 stundu siltā vietā līdz mīkla palielinās apjomā 2-3 reizes.
8. Uzrūgušo mīklu sadala divās daļās.
9. Sagatavo pildījumu. Skābenes un dilles sasmalcina, pievieno 200 g biezpienu, garšvielas un skābo krējumu un sieru.
10. Visas sastāvdaļas pildījumam uz aci. Pildījumas sanāk biezs.
11. Izrullē un kārto virsū pildījumu.
12. Cep ~ 180 grādos 15 minūtes. Ja vēlās, pēc šīm 15 minūtēm uzkaisa virskārtai vēl sieru un ieliek krāsnī, līdz siers izkusis.
13. Ļauj atdzist un tad sagriež.
14. Varengards pīrāgs.
15. Labu apetīti!
Uz augšu