Lieldienu maizītes

2012. gada 14. marts
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
180 min
1. Gatavo rauga mīklu. Pienu nedaudz uzsilda, nekādā gadījumā nedrīkst piens sākt vārīties. Tikmēr bļodā ieber cukuru, sadrupina raugu. Kad piens ir silts, pielej bļodā pienu, visu samaisa, līdz cukurs izkūst. Atstāj raugu uz 10 - 15min.
Foto: TeddyWife
2. 300 g miltus izsijā caur sietu bļodā. Pievieno miltiem garšvielas - sāli, kanēli, muskatriekstu, visu samaisa. Pievieno klāt arī izkausēto sviestu. Visu atkal samaisa. Beigās pievieno raugu un 1 olu. Atkal visu cītīgi samaisa. Droši vien vieglāk būs ar roku. Ja mīkla tomēr ir lipīga, pievieno pa saujiņai miltus, līdz mīkla nelīp, kad to mīca. Mīklu mīca, dauza vismaz 10 min.
Foto: TeddyWife
3. Mīklu izritina un pa virsu pārber rozīnes, aizritina ciet un vēlreiz kārtīgi izmīca mīklu. Atstāj mīklu uz stundu, lai uzrūgst. Labāk to apklāt ar dvieli un nolikt siltā vietā. Pēc tam mīklu izritina un sagriež 6 daļās. Veido nelielas bumbiņas. Un katrai augšā iegriež tādu kā krustiņu, negriež pārāk dziļus krustus, lai mīkla pēc tam cepoties nepārlūzt. Maizītes apsmērē ar olas dzeltenumu, kam pielieta 1 ēd. k. auksta piena. Olas baltumu ārā nemet, tas būs nepieciešams beigās Cepeškrāsni uzsilda uz 180 grādiem, cep 25min līdz maizītes iegūst zeltainu krāsu.
Foto: TeddyWife
4. Kamēr maizītes cepas, sagatavo maizītei tādu baltu kārtiņu "icing". Tam būs nepieciešams 1 olas baltums un 150 g pūdercukura. Man, diemžēl, pietrūka pūdercukura (man bija ap 80g), līdz ar to tas ''icing'' man nesanāca, bet domu cerams sapratāt. Olas baltumu un pūdercukuru kārtīgi samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Kad maizītes jau gatavas, ātri apsmērē tās augšiņu, kur ir krusts ar šo olas baltumu un pūdercukuru. Liek cepeškrāsnī vēl uz 2 - 4min.
Foto: TeddyWife
5. Maizītes sanāk ļoti mīkstas un garšīgas! Var pievienot ne tikai rozīnes, bet gan arī sukādes, žāvētus augļus utt.

Lai labi garšo!
Foto: TeddyWife
Uz augšu