Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Atceroties bērnību - cūku pupas ar kefīru

Foto: Publicitātes
Nesen staigājot pa Centrāltirgu, ieraudzīju cūku pupas jeb lauku pupas. Bērnībā ik pa laikam tās gatavojām laukos, un tāpēc nolēmu sagatavot tās te pat pilsētā.. kā vecajos labajos laikos! Cūku pupas vāru ar visu pāksti, savādāk, ja tās attīra, vairs jau nav tā prieka...
Pagatavošana
50 min
1. Cūku pupas nomazgā, un nedaudz pašķiro, ja uz pākstīm ir pārāk daudz melnumu, tad labāk neliek katlā. Parasti centrāltirgū var atrast skaistas cūku pupas, kuras kā reiz der vārīšanai ar visām pākstīm.
Foto: Publicitātes
2. Pupas liek katlā, kurā pieliets ūdens un pievienots sāls - apmēram 1 - 1,5 ēdamkarote.
Foto: Publicitātes
3. Pupas vāra līdz tās mainījušas krāsu, pāksts viegli taisās vaļā un pupas ir gatavas (iekšā mīkstas). Vāra apmēram 50 min.
Foto: Publicitātes
4. Pasniedz ar rugušpienu vai kefīru.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu