"Mājas siers" bez liekām pūlēm

3 1
"Mājas siers" bez liekām pūlēm
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās
NB!: Par veikala paku pienu gan aizmirstiet, tas šeit nederēs nekādā vīzē. Pērkam tikai pie zemniekiem uz tirgu.
Kad siers gatavs, sagriež to šķēlēs un papildina ar vēlamajām garšvielām un/vai zaļumiem.

Sastāvdaļas

  • 1 l svaiga lauku piena
  • 150 ml kefīra

Pagatavošana

180 min.
  1. Pienu ielej katlā un liek vārīt.
  2. Kad piens sāk vārīties, lēnām lej tajā kefīru un nepārtraukti maisa. Pēc dažām minūtēm no piena atdalīsies biezpiens un nostāsties virspusē sūkalas .
  3. Tad katliņa saturu izkāš caur caurduri, kurš izklāts ar marli. Kad sūkalas notecējušas - aizsien marli un liek to uz pāris stundām zem sloga. Un sanāk mums lielisks svaigs mājas siers, kuru var lietot kā nu vien sirds kāro.

    Lai labi garšo!
    Tad katliņa saturu izkāš caur caurduri, kurš izklāts ar marl...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Tatjana 2011. gada 10. februāris 18:54
izklausās pārāk vienkārši :0 bet nu pamēģināšu :)
Slieka 2009. gada 3. novembris 15:33
labs!
Arturs 2009. gada 3. novembris 15:13
mmmm!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas