Sākums > Receptes > Uzkodas

"Mājas siers" bez liekām pūlēm

2009. gada 3. novembris
Foto: Depositphotos.com
NB!: Par veikala paku pienu gan aizmirstiet, tas šeit nederēs nekādā vīzē. Pērkam tikai pie zemniekiem uz tirgu.
Kad siers gatavs, sagriež to šķēlēs un papildina ar vēlamajām garšvielām un/vai zaļumiem.
Pagatavošana
180 min
1. Pienu ielej katlā un liek vārīt.
2. Kad piens sāk vārīties, lēnām lej tajā kefīru un nepārtraukti maisa. Pēc dažām minūtēm no piena atdalīsies biezpiens un nostāsties virspusē sūkalas .
3. Tad katliņa saturu izkāš caur caurduri, kurš izklāts ar marli. Kad sūkalas notecējušas - aizsien marli un liek to uz pāris stundām zem sloga. Un sanāk mums lielisks svaigs mājas siers, kuru var lietot kā nu vien sirds kāro.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu