Sākums > Receptes > Konservējumi

Smiltsērkšķu - dzērveņu našķis

2009. gada 4. oktobris
Foto: Ingrīda Kuzmicka
Šis našķis mūsu ģimenē topā ir no gada uz gadu. Ļoti palīdz saaukstēšanās gadījumā vai vienkārši, kad gribās ko garšīgu. Medus kopā ar ogām ir kļuvis saldskābs un ēdot paliek karsti. Labāk tērēju naudu šādam kārumam un vēlāk krietni ietaupu uz zālēm.
Ogu attiecības noteikti var mainīt pēc vēlmēm.
Pagatavošana
30 min
1. Smiltsērķšķiem šogad laba raža, bet nolasīt ir tik grūti.
Foto: Ingrīda Kuzmicka
2. Kad smiltsērkšķi veiksmīgi salasīti, dzērvenes manā gadījumā nopirktas un pārbaudīts vai medus pietiekoši vijīgs...
Foto: Ingrīda Kuzmicka
3. To visu kārto saldējamā trauciņā un pārle ar medu. Kad medus notecējis līdz apakšai un pārklājis visas ogas, tad liek vāciņu virsū un saldētavā iekšā. Dzērvenes un smiltsērkšķi no saldēšanas nebaidās un savu vērtību nezaudē

Lai labi garšo!
Foto: Ingrīda Kuzmicka
Uz augšu