Filadelfijas siera kūka ar zemenēm

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g sviesta cepumu
  • 200 g sviesta
  • KRĒMAM
  • 800 g filadelfijas siera
  • 400 g skābā krējuma
  • 200 g cukura
  • 3 olas
  • 70 g kartupeļu cietes
  • 1 citronu sula
  • 5 g vaniļas cukura
  • MĒRECEI
  • 400 g svaigu zemeņu
  • 100 g cukura
  • ROTĀŠANAI
  • 200 g svaigu zemeņu

Pagatavošana

60 min.
  1. Sviesta cepumus smalki sadrupina. Sadrupinātos cepumus samaisa ar mīkstu sviestu. Pagatavoto cepumu masu liek ar sviestu ieziestā veidnē.
    Sviesta cepumus smalki sadrupina. Sadrupinātos cepumus samai...
  2. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno Filadelfijas sieru, skābo krējumu, citronu sulu, vaniļas cukuru un kartupeļu cieti. Samaisa viendabīgā masā.
  3. Siera krēmu liek veidnē uz cepumu masas; izlīdzina. Cep 180 C apm 30 - 40 min
  4. Mērcei: zemenes ar cukuru sablenderē un izberž caur sietu. Atdzisušai kūkai pārlej zemeņu mērci un izrotā ar svaigām zemenēm.

Komentāri

Maija 2013. gada 20. jūnijs 14:24
P.S. Filadelfijas siera vietā liku Mascarpone.
Maija 2013. gada 20. jūnijs 14:19
Paldies, kūka sanāca lieliska! Mīklu izveidoju kā groziņu-ar malām uz augšu, pieliku vairāk cietes, ka norādīts receptē un cepu apm. 50 min. Pamatni nedaudz apslacīju ar stipru kafiju, uzbēru kārtiņu rīvētu tumšo sokolādi un uzbēru grauzdētas, sasmalcinatas mandeles, tad viršu pildījumu. Pamatnei ņēmu drupinatus smilšu cepumus un arī tā sanāca ļoti garšīga.
Vija 2013. gada 31. maijs 11:19
Ļoti garšīga kūka, uztaisīju uz meitas pēdējo bērnu dārza dienu un iznāca ļoti garda, visa ģimene nevarēja nobrīnīties par manu kulinārijas prasmi :), paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize