Lieldienu vainags

2008. gada 14. februāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
180 min
1. 200 g piena uzsilda (ne pārāk karstu), tajā ieliek raugu - lai izšķīst.
2. Miltus izsijā, pievieno visus produktus, tikai sviestu liek pēdējo un izkausētu.
3. Samaisa, pievieno izšķīdušo raugu. Kārtīgi mīca un noliek uz 2 stundām siltā vietā uzrūgt.
4. Pēc stundas vēlreiz samīca. Mīcot ir jāsmejas, tad labi mīkla rūgs!
5. Sadala mīklu vairākās daļās - cik nu vainagus gribas. Izveltnē desiņās -
vienam vainagam nepieciešamas 2. Sapinot mīklu, veido vainagu, apsmērē ar olu.
6. Cep 180 grādos ~ 45 min. līdz vainagi zeltaini brūni un maizīte gatava. Uz karstām maizītēm uzkaisa krāsainos cukura graudiņus.
Atdzisušam vidū ieliek krāsotas olas.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu