Lieldienu vainags

3 1
Lieldienu vainags
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg miltu
  • 30 g rauga
  • 30 g cukura
  • 500 ml piena
  • 15 g sāls
  • 200 g sviesta
  • 1 ola pārsmērēšanai
  • Dekoratīvie cukura graudiņi pasniegšanai

Pagatavošana

180 min.
  1. 200 g piena uzsilda (ne pārāk karstu), tajā ieliek raugu - lai izšķīst.
  2. Miltus izsijā, pievieno visus produktus, tikai sviestu liek pēdējo un izkausētu.
  3. Samaisa, pievieno izšķīdušo raugu. Kārtīgi mīca un noliek uz 2 stundām siltā vietā uzrūgt.
  4. Pēc stundas vēlreiz samīca. Mīcot ir jāsmejas, tad labi mīkla rūgs!
  5. Sadala mīklu vairākās daļās - cik nu vainagus gribas. Izveltnē desiņās -
    vienam vainagam nepieciešamas 2. Sapinot mīklu, veido vainagu, apsmērē ar olu.
  6. Cep 180 grādos ~ 45 min. līdz vainagi zeltaini brūni un maizīte gatava. Uz karstām maizītēm uzkaisa krāsainos cukura graudiņus.
    Atdzisušam vidū ieliek krāsotas olas.

    Lai labi garšo!
    Cep 180 grādos ~ 45 min.  līdz vainagi zeltaini brūni un mai...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize