Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vienkāršā vista citronā un ķiplokos ar piedevām

2006. gada 8. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Cepeti pēc izcepšanas un izņemšanas no krāsns būtu vēlams noturēt vismaz 10 minūtes zem folija.
Pagatavošana
65 min
1. Ķiploku notīra un kārtīgi sasmalcina.
2. Ielej nelielā trauciņā eļļu, pievieno sāli un piparus, tad eļļai pievieno arī sasmalcināto ķiploku un citrona sulu no vienas citrona pusītes.
3. Ar roku ņem un kārtīgi ieziež vistu ar šo ''marinādi'' . Ieziež pilnīgi visas vietiņas, lai nekur nepaliktu neapsmērēts.
4. Tad ņem divas daiviņas ķiploka un vienkārši ar nazi saspiež, ieliek tās iekšā vistā.
5. Liek vistu uz plāts, bet tādas padziļākas, jo no vistas visticamāk tecēs tauki.
6. Cep vistu iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos 35 minūtes, tad pievieno daiviņās sagrieztus ābolus, vārītos kartupeļus un uz pusēm pārgrieztus tomātiņus. Turpina cept vēl 15 minūtes.
Vistai ādiņa izdosies skaisti brūna un kraukšķīga.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu