Grilētu baklažānu uzkoda ar sieru un tomātiem

4 1
Grilētu baklažānu uzkoda ar sieru un tomātiem
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 baklažāns
  • 8-10 ķiršu tomātu
  • 150 g Fitaki siera
  • 100 g ciedru riekstu
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 tējk. sakāpāta ķiploka
  • 3 ēd. k. svaigi spiestas citrona sulas
  • Malti melnie pipari pec garsas
  • Sāls
  • Svaigs baziliks

Pagatavošana

25 min.
  1. Baklažānu sagriež 1 cm biezās un garās šķēlēs, apsmērē viegli ar olīveļļu un cep uz grila, grilpannā vai parastā pannā nelielā eļļas daudzumā 5 - 10 minūtes, uz lēnas uguns no abām pusēm.
  2. Citrona sulai pievieno sāli, piparus un ķiplokus - samaisa.
  3. Sagriež ķiršu tomātus uz pusēm, ja nepieciešams, apgrauzdē ciedru riekstus, sagatavo sieru.
  4. Karstus baklažānus kārto uz šķīvja, pārslaka ar sagatavoto citrona mērci - pārber ar riekstiem, siera gabaliņiem, liek virsū svaigu tomātu un bazilika lapiņas.

    Labu apetīti!
    Karstus baklažānus kārto uz šķīvja, pārslaka ar sagatavoto c...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas