Rudens mēnešos – rudenīgas receptes. No pagraba vai no kāda veikala/tirgus nes mājās galviņu kāposta un iepriecini vēderu ar gardumiem! 10 idejas, kā pagatavot mūsu iemīļoto dārzeni – kāpostu! Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis
Kāpostu recepšu TOP 10!
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Noderīgi:
- Kāposts ir svaigs, ja tā lapas stingri turas pie kacena;
- Svaigs baltais kāposts satur tik par daudz C vitamīna kā citrons;
- Sarkanie galviņkāposti ir uzturvielām bagātāki nekā baltie;
- Sautējot kāpostus, pievieno etiķi – tie nekļūs pārāk mīksti;
- Baltos kāpostus var visu ziemu saglabāt sausā, vesā pagrabā. Uzgalbāšanai – tiem jāatstāj garāks kacens.