Vermuts

Vermuts- dzēriens ar alkohola saturu 16% – 18%, radīts no vīna, kas aromatizēts ar dažādiem garšaugiem un papildināts ar spirtu un karameli. Vermuta ražošanā var tikt izmantoti vairāk kā 500 dažādu garšvielu un garšaugu. Lūk, visbiežāk izmantotie: vērmele, apelsīna ētera eļļa, vaniļa, rabarbers, citronmētra, majorāns, koriandrs, kanēlis, krustnagliņas, safrāns, ingvers. Piemēram, Martini kompānijas produktos tiek izmantots apmēram 80 dažādas garšvielas. Kaut arī vermuta pirmsākumi meklējami senajā Grieķijā, uz doto brīdi lielākā vermuta ražotāja ir Itālija. Biežāk vermutu ražošanā tiek izmantots sauss baltvīns, taču, lai radītu Rose un Rosso vermutus, tiek izmantots arī sarkanvīns un sārts vīns. Martini vermutu raksturojums: Rosso – salds vermuts tumši sarkanā krāsā ar izteiktu, spēcīgu garšu, kurā sajūtams neliels rūgtums. Rose – mazāk salds vermuts rubīna krāsā ar vieglu krustnagliņu aromātu. Bianco – gaišs vermuts ar maigu vaniļas tonīti. Extra Dry – īpaši sauss vermuts ar maigi zeltītu toni un tikko manāmu zaļganu nokrāsu. Dzērienam piemīt maigs ziedu aromāts. Vermuta pasniegšanas īpatnības Visu veidu vermutu uzglabāšanas un pasniegšanas temperatūra ir +6 +8 ºC. Tīrā veidā dzērienu pasniedziet klasiskajā kokteiļu glāzē. Dzērienu ar ledu pasniedz Old Fashion glāzē. Pieņemtā izlejamā norma ir 50 – 100 ml. Kā dekorāciju varat izmantot citronu, laimu vai kokteiļķirsīti. Bezalkoholiskie savienojumi varētu būt toniks, sprite, un citas limonādes, kā arī greipfrūtu, citronu, apelsīnu, ābolu, ananāsu un dzērveņu sula. Rose un Rosso vermutam ideāla harmonija varētu būt ar kolu vai ķiršu sulu. Alkoholiskie savienojumi varētu būt dažādu garšvielu, augļu un ogu liķieri, kā arī vodka, džins, rums, tekila un citi destilāti.

www.bar.lv

Atpakaļ