Maizes zupa

Maizes zupa
Foto: Depositphotos.com
Šķiet, ka šis deserts ir viens no tiem, kuru baudījis būs gandrīz ikviens, ja ne tagad, tad skolas solā sēžot gan! Ir vērts pamēģināt!

Sastāvdaļas

  • 600 g rupjmaizes
  • 8 glāze/s ūdens
  • 130 g cukura
  • 100-150 g žāvētu augļu (āboli, aprikozes, rozīnes, melnās plūmes)
  • 70 g dzērveņu (var arī nebūt)
  • Kanēlis
  • 1 glāze/s putukrējuma

Pagatavošana

120 min.
  1. Klona maizi (bez garozas) cepeškrāsnī apbrūnina brūnu, pārlej ar verdošu ūdeni un slēgtā traukā atstāj apmēram stundu.
  2. Pēc tam maizi ar visu šķidrumu izberž caur sietu, pievieno cukuru, garšvielas, noskalotus kaltētos augļus un dzērveņu sulu, vāra, līdz augļi mīksti.
  3. Pasniedz aukstu ar saputotu putukrējumu. Izdekorē ar augļiem, kanēli vai kakao.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Aļona 2013. gada 26. decembris 10:45
Ļoti garšīgi.Paldies par recepti,tapec lieku 5 balles.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti