Tomātu lečo

Sastāvdaļas

  • 2 kg tomātu
  • 1 kg paprikas (vairāk sarkanās nekā dzeltenās vai zaļās)
  • 1 kg sīpolu
  • 2 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. cukura
  • 2 ēd. k. esences (ja nepatīk stiprs - var likt 1 karoti)
  • Melnie pipari (pašrocīgi samalti)
  • Eļļa - nedaudz

Pagatavošana

50 min.
  1. Eļļu uzkarsē, pievieno salmiņos sagrieztus sīpolus, ļauj viņim nedaudz apcepties.
  2. Nomizo tomātus (aplej ar verdošu udeni un drusciņ patur - ādiņa pati nolobas), izgriež cietos vidiņus, sagriež nelielos gabalos un liek katlā.
  3. Kamēr tomāti vārās, notīra papriku, sagriež, liek katlā. Pievieno garšvielas un uz nelielas uguns vāra 30-40 min., kamēr no tomātiem iztvaiko udens.
  4. Pašās beigās pieliek esenci un karstu pilda burciņās, vāko ciet. Pēc kadam 3-5 dienam var jau ēst, bet var pagaidīt līdz drūmām, aukstām dienām un uzlikt uz galda rudens varavīksni :)

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi