Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Lāčpurnii

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķerveļu jeb lāčpurņu (murķeļu), 2 karotes sviesta, 2 karotes skāba krējuma, 1 karote miltu, pipari, virces, sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Ķerveļi ir viena no visagrākām sēņu sugām un kaut gan pa daļai arī indīgi, tie tomēr baudāmi. Tādēļ tie katrā ziņā pirms sagatavošanas jānosutina 5-10 minūtes vārošā ūdenī un tikai tad ir lietojami. Katliņā izkausē sviestu, sacepina smalki sagrieztus sīpolus, pielej karstu buljonu vai ūdeni, tik daudz kā sēnes segtu, ber tad iekšā nosutinātos un smalki sagrieztos ķerveļus, pieliek sāli un piparus un drusku pavāra. Tad pieliek skābu krējumu, pietumē arī miltus un uzvāra. Galdā sniedz ar kartupeļu biezputru.
Receptes.lv Iesaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas