Lāčpurnii

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķerveļu jeb lāčpurņu (murķeļu), 2 karotes sviesta, 2 karotes skāba krējuma, 1 karote miltu, pipari, virces, sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Ķerveļi ir viena no visagrākām sēņu sugām un kaut gan pa daļai arī indīgi, tie tomēr baudāmi. Tādēļ tie katrā ziņā pirms sagatavošanas jānosutina 5-10 minūtes vārošā ūdenī un tikai tad ir lietojami. Katliņā izkausē sviestu, sacepina smalki sagrieztus sīpolus, pielej karstu buljonu vai ūdeni, tik daudz kā sēnes segtu, ber tad iekšā nosutinātos un smalki sagrieztos ķerveļus, pieliek sāli un piparus un drusku pavāra. Tad pieliek skābu krējumu, pietumē arī miltus un uzvāra. Galdā sniedz ar kartupeļu biezputru.

Komentāri

Juzis 2016. gada 3. maijs 19:39
Ceru, ka autors zina, ka lāčpurni un bisītes (murķeļi) ir divas dažādas sēnes no kurām otras ir indīgas un izmantojamas pēc 2x novārīšanas.
s 2015. gada 13. maijs 10:53
Pirms ēšanas izlasām zinātnieku viedokli
http://latvijas.daba.lv/augi_senes/senes/pavasara.shtml
Ieva 2013. gada 13. maijs 22:21
Nav gan bezgaršīgi un gumija! Tasīju mērčē kā jebkuras sēnes un ļoooti garšīgi.Novāriju 20 min un tikai tad noskaloju smiltis nost zem duršļaka un tad kopā ar apceptiem sīpoliem, mazliet žāvētas gaļiņas un saldo krējumu un burvīga mērcīte. Gumijaini galīgi nebija , ļoti patīkama konsistence.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi