Sākums > Receptes > Salāti

Karstie lēcu salāti

2006. gada 22. maijs
Foto: Alīse Nīgale
Pagatavošana
1 min
1. Lēcas novāra buljonā vidēji mīkstas (svarīgi lai neizjūk, var arī tvaicēt). Uz pannas bez taukvielām apcep sagrieztus šampinjonus (var grillēt, ja ir tādas iespējas). Kamēr vārās lēcas, sīpolus sagriež gredzenos, cukīni nomazgā, pārgriež uz pusēm un sagriež nelielās šķēlītēs, gurķi nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, salātus noskalo, nosusina un saplucina. Dziļā pannā sakarsē eļļu, tajā apcep sīpolus un cukīni, pievieno apceptos šampinjonus, pārkaisa ar paprikas pulveri, sāli un pipariem (pēc garšas), pielej baltvīnu (~ 1,5 glāzes, bet var arī vairāk - atkal pēc garšas) un zem vāka sautē 2 minūtes. Tad pievieno lēcas, izmaisa un sautē vēl 5 minūtes. Tad liek lielā bļodā kopā ar salātu lapām, cherry tomātiem un gurķiem un izcilā, lai viss vienmērīgi sajaucas.
Uz augšu