Karstie lēcu salāti

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 500 gr pelēko (Kanādas) lēcu
  • 2 - 3 kubiņi dārzeņu vai sēņu buljona
  • Viens cukīni
  • 2 - 3 lieli sīpoli
  • 0.5 kg šampinjonu
  • 2 zaļā čilli pākstis
  • Salātu lapas
  • Cherry tomāti
  • 1 garais gurķis (vai 4 mazie)
  • Sausais baltvīns
  • Paprikas pulveris
  • Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

1 min.
  1. Lēcas novāra buljonā vidēji mīkstas (svarīgi lai neizjūk, var arī tvaicēt). Uz pannas bez taukvielām apcep sagrieztus šampinjonus (var grillēt, ja ir tādas iespējas). Kamēr vārās lēcas, sīpolus sagriež gredzenos, cukīni nomazgā, pārgriež uz pusēm un sagriež nelielās šķēlītēs, gurķi nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, salātus noskalo, nosusina un saplucina. Dziļā pannā sakarsē eļļu, tajā apcep sīpolus un cukīni, pievieno apceptos šampinjonus, pārkaisa ar paprikas pulveri, sāli un pipariem (pēc garšas), pielej baltvīnu (~ 1,5 glāzes, bet var arī vairāk - atkal pēc garšas) un zem vāka sautē 2 minūtes. Tad pievieno lēcas, izmaisa un sautē vēl 5 minūtes. Tad liek lielā bļodā kopā ar salātu lapām, cherry tomātiem un gurķiem un izcilā, lai viss vienmērīgi sajaucas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi