Ātes filejas veltnītis citronzāles mērcē

Sastāvdaļas

  • 80 g ātes fileja
  • 60 g zivs masa
  • 6 gab. vēžu astītes
  • 6 gab. cukini šķēlītes (gareniski grieztas)
  • ¼ citrona
  • Ķiplokpipari, sāls
  • 1 neliels sīpols
  • 50 g baltvīns
  • Dilles
  • Mērcei
  • 2 gab. citronzāles
  • 1 gab. neliels sīpols
  • 2 gab. ķiploku daiviņas
  • 100 g baltvīns
  • 100 g vistas buljons
  • 100 g saldais krējums
  • Baltie pipari, sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Pagatavo zivs masu - zivs gabaliņus (lasis, forele, zandarts, asaris u.c) izmaļ un kuteri ar saldo krējumu un garšvielam sakuļ viendabigā masā.
  2. Cukini sagriež plānās, gareniskās šķēlētēs un izklāj uz dēlīša pamīšus vienu aiz otras veidojot "paklājinu".
  3. Zivs masu iepilda konditorejas maisā un pusi daudzuma uzspiež vienā galā cukini "paklājiņam".
  4. Virsū liek ar citronu sulu apslacītu un ķiplokpipariem apbērtu ātes fileju uz kuras sarindo vēžu astītes un uzspiež atlikušo zivs masu.
  5. To visu ietin cukini šķēlītēs, veidojot rullīti. Rullīti liek cepamajā traukā, pārlej baltvīnu, liek rupji sagrieztu sīpolu un dilles.
  6. Cep cepeškrāsnī 180 C ~15min
  7. Mērce:
  8. Katliņā lej baltvīnu, buljonu, pieliek rupji grieztu sīpolu, citronzāli un ķiploku un 10 min vāra.
  9. Tad pievieno saldo krējumu un vāra kamēr mērce ir sabiezējusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi