Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Laša čauders

Laša čauders

FOTO: Shutterstock.com

Bieza, maiga un sātīga laša zupa ar saldā krējuma piedevu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g laša filejas
  • 2 dārzeņu buljona kubiņi
  • 3 vidēja lieluma kartupeļi
  • 3 vidēja lieluma burkāni
  • 2 svaigi tomāti
  • 10 cm purava baltās daļas vai1 liels sīpols
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 200 ml saldā krējuma vai 400 ml piena
  • Pipari un zivs garšviela
  • Mazliet citrona sulas vai citronpiparu
  • Dilles
  • Olīveļļa vai sviests cepšanai
  • Zaļumi pasniegšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Kartupeļus un burkānus sagriež zupas lieluma palielos gabalos, puravu ripiņās, ķiploku šķēlītēs, tomātu daiviņās un cep olīveļļā jeb sviestā uz vidējas uguns tik ilgi, kamēr puravs caurspīdīgs, tomāti pajukuši, bet kartupeļi mazliet miltaini.
  2. No 2 kubiņiem dārzeņu buljona un 0.7 l verdoša ūdens atsevišķā traukā pagatavo buljonu, ļauj kubiņiem pilnībā izšķīst.
  3. Pagatavoto buljonu pārlej apceptajiem dārzeņiem un visu vāra, kamēr burkāni un kartupeļi gandrīz gatavi.
  4. Ņem nost no uguns.
  5. Atsevišķi gatavo lasi: sagriež sīkos gabaliņos un mazā daudzumā taukvielu uz pannas sautē, pievieno piparus un zivs garšvielu, var pievienot arī mazliet (!) citrona sulas.
  6. Lasis gatavs, kad ieguvis gaišu krāsu un sāk jukt laukā.
  7. Apcepto lasi kopā ar aromātisko taukvielu pannā pievieno dārzeņu zupai, ko liek uz uguns un vāra līdz tā uzmet burbuli.
  8. Pievieno saldo krējumu vai pienu, atkal vāra līdz uzmet burbuli.
  9. Pievieno sīki sasmalcinātas dilles un mazliet ļauj ievilkties.

    Labu apetīti!
    Pievieno sīki sasmalcinātas dilles un mazliet ļauj ievilktie...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju kompots

Plūmju kompots

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas