Laša čauders

2006. gada 21. maijs
Foto: Shutterstock.com
Bieza, maiga un sātīga laša zupa ar saldā krējuma piedevu.
Pagatavošana
40 min
1. Kartupeļus un burkānus sagriež zupas lieluma palielos gabalos, puravu ripiņās, ķiploku šķēlītēs, tomātu daiviņās un cep olīveļļā jeb sviestā uz vidējas uguns tik ilgi, kamēr puravs caurspīdīgs, tomāti pajukuši, bet kartupeļi mazliet miltaini.
2. No 2 kubiņiem dārzeņu buljona un 0.7 l verdoša ūdens atsevišķā traukā pagatavo buljonu, ļauj kubiņiem pilnībā izšķīst.
3. Pagatavoto buljonu pārlej apceptajiem dārzeņiem un visu vāra, kamēr burkāni un kartupeļi gandrīz gatavi.
4. Ņem nost no uguns.
5. Atsevišķi gatavo lasi: sagriež sīkos gabaliņos un mazā daudzumā taukvielu uz pannas sautē, pievieno piparus un zivs garšvielu, var pievienot arī mazliet (!) citrona sulas.
6. Lasis gatavs, kad ieguvis gaišu krāsu un sāk jukt laukā.
7. Apcepto lasi kopā ar aromātisko taukvielu pannā pievieno dārzeņu zupai, ko liek uz uguns un vāra līdz tā uzmet burbuli.
8. Pievieno saldo krējumu vai pienu, atkal vāra līdz uzmet burbuli.
9. Pievieno sīki sasmalcinātas dilles un mazliet ļauj ievilkties.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu