Dzērveņu - valriekstu kēksiņi

Dzērveņu - valriekstu kēksiņi
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 500 ml miltu
  • 250 ml piena
  • 375 ml dzērveņu (ja lieto kultivētas, sakapā)
  • 125 ml sadrupinātu valriekstu
  • 65 ml izkausēta sviesta
  • 1 ēd. k. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sodas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 2 olas
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta (ja ir, var aizvietot ar 11 paciņām vaniļas cukura)

Pagatavošana

40 min.
  1. Sasilda krāsni uz 190º C.
  2. Sajauc visus sausos produktus līdz ar dzērvenēm un valriekstiem.
  3. Sakuļ olas, pienu, sviestu un vaniļu, pievieno sausajiem produktiem, maisot, līdz viss mitrums uzsūkts.
  4. Pilda 12, labi ietaukotās, kēksa (mafina) formās un cep 25 minūtes.
    Pasniedzot, pārber ar pūdercukuru vai dekorē pēc gaumes.

    Lai labi garšo!
    Pilda 12, labi ietaukotās, kēksa (mafina) formās un cep 25 m...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 10. janvāris 10:08
Sarma, paldies par vērību, receptē tiešām ieviesusies kļūda, kas nu jau labota!
Sarma Kotāne 10. janvāris 09:42
Receptē nepareizi norādīts sodas un sāls daudzums - 5 tējkarotes!!!!!Droši vien, sodas un sāls daudzumam jābūt 0,5 tējkarotes!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize