Dzērveņu - valriekstu kēksiņi

Dzērveņu - valriekstu kēksiņi
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 500 ml miltu
  • 250 ml piena
  • 375 ml dzērveņu (ja lieto kultivētas, sakapā)
  • 125 ml sadrupinātu valriekstu
  • 65 ml izkausēta sviesta
  • 1 ēd. k. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sodas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 2 olas
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta (ja ir, var aizvietot ar 11 paciņām vaniļas cukura)

Pagatavošana

40 min.
  1. Sasilda krāsni uz 190º C.
  2. Sajauc visus sausos produktus līdz ar dzērvenēm un valriekstiem.
  3. Sakuļ olas, pienu, sviestu un vaniļu, pievieno sausajiem produktiem, maisot, līdz viss mitrums uzsūkts.
  4. Pilda 12, labi ietaukotās, kēksa (mafina) formās un cep 25 minūtes.
    Pasniedzot, pārber ar pūdercukuru vai dekorē pēc gaumes.

    Lai labi garšo!
    Pilda 12, labi ietaukotās, kēksa (mafina) formās un cep 25 m...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 20. augusts 08:05
Estere, paldies par jautājumu. Receptes autoram, iespējams, šādi bijis vienkāršāk un ērtāk.
Estere Zavadska 19. augusts 22:51
Kāpēc visas sastāvdaļas, kas nav šķidras, ir norādītas mililitros, ne vis gramos?
Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 10. janvāris 10:08
Sarma, paldies par vērību, receptē tiešām ieviesusies kļūda, kas nu jau labota!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi