Grauzdēti ķiploku batoniņi

Sastāvdaļas

  • 1 -2 cukini
  • 5 ķiploku daiviņas
  • ½ tējk. sāls
  • 50 g olīveļļas
  • 1 -2 tomāti
  • Sāls
  • Saberzti melnie pipari
  • 2 tējk. svaiga citronu sulas
  • 1 batons

Pagatavošana

1 min.
  1. Cukini rūpīgi noskalo.
  2. Ar kartupeļu nazi nogriež 2 garas mizas strēmeles.
  3. Saglabā tās.
  4. Cukini gareniski pāršķeļ uz pusēm.
  5. Cukini un nemizotuss ķipolkus liek cepamajā traukā.
  6. Uzkaisa sāli un uzpilina dažus pilienus eļļas.
  7. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
  8. Cukini mizas strēmeles sagriež smalkās sloksnītēs.
  9. Apcep pannā sakarsētā eļļā.
  10. Tomātus noskalo un pārgriež uz pusēm.
  11. Izņem sēkliņas, katru pusi sagriež 4 daļās.
  12. Izceptos cukini sagriež gabalos, ķiplokus nomizo.
  13. Cukini un ķiplokus maļ biezenī.
  14. Pievieno sāli, melnos piparus un citronu sulu.
  15. Pievieno apceptās mizas sloksnītes.
  16. Dažas sloksnītes atstāj rotājumam.
  17. Biezeni ledusskapī atdzesē.
  18. Batonu sagriež garās, ieslīpās šķēlēs.
  19. Tās apgrauzdē, apziež ar biezeni un rotā ar tomātu daiviņām un cukini sloksnītēm.
  20. Ķiploku batoniņus pasniedz pie alus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Brokastis


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi