Sākums > Receptes > Brokastis

Grauzdēti ķiploku batoniņi

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Cukini rūpīgi noskalo.
2. Ar kartupeļu nazi nogriež 2 garas mizas strēmeles.
3. Saglabā tās.
4. Cukini gareniski pāršķeļ uz pusēm.
5. Cukini un nemizotuss ķipolkus liek cepamajā traukā.
6. Uzkaisa sāli un uzpilina dažus pilienus eļļas.
7. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
8. Cukini mizas strēmeles sagriež smalkās sloksnītēs.
9. Apcep pannā sakarsētā eļļā.
10. Tomātus noskalo un pārgriež uz pusēm.
11. Izņem sēkliņas, katru pusi sagriež 4 daļās.
12. Izceptos cukini sagriež gabalos, ķiplokus nomizo.
13. Cukini un ķiplokus maļ biezenī.
14. Pievieno sāli, melnos piparus un citronu sulu.
15. Pievieno apceptās mizas sloksnītes.
16. Dažas sloksnītes atstāj rotājumam.
17. Biezeni ledusskapī atdzesē.
18. Batonu sagriež garās, ieslīpās šķēlēs.
19. Tās apgrauzdē, apziež ar biezeni un rotā ar tomātu daiviņām un cukini sloksnītēm.
20. Ķiploku batoniņus pasniedz pie alus.
Uz augšu