Sākums > Receptes > Uzkodas

Tomāti ar šķiņķa pildījumu

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Tomātus noskalo, nogriež vāciņus.
2. Ar karoti izņem mīkstumus.
3. Tomātus liek cepamajā pannā.
4. Sēnes noskalo un sasmalcina.
5. Sīpolus nomizo un sasmalcina.
6. Šķiņķi sagriež sloksnītēs.
7. Nogriež 4 siera šķēles, atlikušo sieru sagriež kubiņos.
8. Katlā saskarsētā eļļā nedaudz apcep sēnes un sīpolus.
9. Pievieno zirņus un krējumu.
10. Dažās minūtes vāra.
11. Pievieno šķiņķi un siera kubiņus, kā arī sasmalcinātus maurlokus vai pētersīļus.
12. Nedaudz zaļumus altiek rotājumam.
13. Uzkaisa sāli un piparus.
14. Tomātus pilda ar šo maisījumu.
15. Uz katra tomāta uzliek siera šķēli.
16. Cep krāsnī 225 grādos temperātūras 10 - 12 minūtēm.
17. Pārkaisa ar maurlokiem vai rotā ar pētersīļiem.
18. Pasniedz ar maizi un salātiem.
Uz augšu