Spinātu pīrāgs

5 1
Spinātu pīrāgs
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 450 g sviesta mīklas
  • 750 g svaigu vai 350 g saldētu spinātu
  • 200 g trekna siera
  • 300 ml piena
  • 1 sasmalcināts sīpols
  • 50 ml sasmalcinātu diļļu
  • 3 olas
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1/2 tējk. rīvēta muskatrieksta
  • Sāls
  • Baltie pipari

Pagatavošana

75 min.
  1. Svaigos spinātus noskalo, pārlasa un sasmalcina. Brīdi pavāra katliņā, kurā ir ieliets viegls sālsūdens. (Vai arī atlaidina un sasmalcina saldētos spinātus.) Spinātus rūpīgi notecina. Iemaisa spinātos sīpolus un dilles.
  2. Olas sakuļ ar pienu, 1 ēd. k. eļļas un garšvielām. Iedrupina sieru.
  3. Izveltnē nedaudz vairāk kā pusi mīklas. Ieklāj cepeša veidnē, veidojot arī sānu maliņas. Sadursta mīklu ar dakšiņu. Apmēram 10 minūtes cep cepeškrāsnī.
  4. Ieklāj veidnē pildījumu. Uzliek pildījumam atlikušās mīklas izveltnētu “vāku”, kuru veido kā rūtiņas, no sagrieztām mīklas strēmelēm. Pārsmērē ar eļļu un sadursta ar dakšiņu. Cep 30-40 min. 200 grādos.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize