Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Spinātu pīrāgs

Spinātu pīrāgs

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 450 g sviesta mīklas
  • 750 g svaigu vai 350 g saldētu spinātu
  • 200 g trekna siera
  • 300 ml piena
  • 1 sasmalcināts sīpols
  • 50 ml sasmalcinātu diļļu
  • 3 olas
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1/2 tējk. rīvēta muskatrieksta
  • Sāls
  • Baltie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Svaigos spinātus noskalo, pārlasa un sasmalcina. Brīdi pavāra katliņā, kurā ir ieliets viegls sālsūdens. (Vai arī atlaidina un sasmalcina saldētos spinātus.) Spinātus rūpīgi notecina. Iemaisa spinātos sīpolus un dilles.
  2. Olas sakuļ ar pienu, 1 ēd. k. eļļas un garšvielām. Iedrupina sieru.
  3. Izveltnē nedaudz vairāk kā pusi mīklas. Ieklāj cepeša veidnē, veidojot arī sānu maliņas. Sadursta mīklu ar dakšiņu. Apmēram 10 minūtes cep cepeškrāsnī.
  4. Ieklāj veidnē pildījumu. Uzliek pildījumam atlikušās mīklas izveltnētu “vāku”, kuru veido kā rūtiņas, no sagrieztām mīklas strēmelēm. Pārsmērē ar eļļu un sadursta ar dakšiņu. Cep 30-40 min. 200 grādos.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sāļā torte "Misters Kabacis"

Sāļā torte "Misters Kabacis"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas