Sākums > Receptes > Salāti

Svaigie dārzeni ar sieru

2006. gada 17. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. 3 Sakņu dārzeņus nomazgā, notīra, sarīvē uz dārzeņu rīves skaidiņās.
2. 3 Sarīvētus melnos rutkus ieliek bļodiņā, pārkaisa ar cukuru, bļodiņai uzliek vāku, sakrata un atstāj uz 30 min. - tā var mazināt rutku sīvumu.
3. 3 Paprikai izņem sēklotni un sagriež sloksnītēs vai gredzenos.
4. 3 Mērci gatavo no krējuma vai no kāda cita skābpiena produkta, pievienojot sīki sakapātus ķiplokus, zaļumus, citrona sulu, medu, nedaudz sāls, ja vajadzīgs.
5. 3 Burkānus sajauc ar mājas sieru un liek lēzenā salātu traukā gar malām.
6. 3 Salātu trauka vidū liek ar mērci sajauktus rutkus, pētersīļus, seleriju.
7. 3 Beigās uzliek papriku, kāļus un zaļumus.
8. Pēc uzturzinātnieku ieteikuma - pusi no dārzeņu dienas devas vajadzētu apēst svaigā veidā, tādēļ svaigu dārzeņu salāti dažādās kombinācijās ir neatņemama ikdienas raciona sastāvdaļa ikvienam.
Uz augšu