Lasis poļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 250 g laša fileja
  • 100 g sviesta
  • 1 vārīta ola
  • Citrons
  • Apelsīns
  • Zaļumi
  • Garšvielas – sāls, vegeta, lauru lapa, virces
  • Izrotāšanai
  • Gurķis, tomāts, ābols, saldā papriku, salāti, pētersīļi

Pagatavošana

60 min.
  1. Katliņā ielej ūdeni, ieliek virces, lauru lapu, sāli.Liek vārīties.
  2. Kad ūdens uzvārījies vārošā ūdenī ieliek laša fileju un vāra 7 minūtes.
  3. Kamēr vārās zivs, noformējam sķīvi ar dārzeņiem un augļiem.
  4. Kad lasis gandrīz jau gatavs (apmēram 2 minūtes līdz pilnīgai pagatavošanai), sākam gatavot mērci.
  5. Dziļā traukā – mazs katliņš vai panna ar augstām sieniņām – uz lēnas uguns izkausējam sviestu .
  6. Tiklīdz tas izkusis, ielikam tur kubiņos vai salmiņos sagrieztu vārīto olu.
  7. Tad pieliekam klāt nedaudz diļļu un citrona sulas.
  8. To visu samaisam un uzvāram.
  9. Pa šo laiku zivs jau būs izvārījusies.
  10. Tad to akurāti, ar divām lāpstiņām izņemam un izliekam uz šķīvja.
  11. Aplejam ar mērci un apberam ar dillēm.
  12. Zivi var pasniegt kopā ar rīsiem vai vārītiem kartupeļiem.
  13. Labi pie šī ēdiena iederēsies baltais sausais vai pussausais vīns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi