Lasis poļu gaumē

2006. gada 27. marts
Foto: Iveta Sausiņa
Pagatavošana
60 min
1. Katliņā ielej ūdeni, ieliek virces, lauru lapu, sāli.Liek vārīties.
2. Kad ūdens uzvārījies vārošā ūdenī ieliek laša fileju un vāra 7 minūtes.
3. Kamēr vārās zivs, noformējam sķīvi ar dārzeņiem un augļiem.
4. Kad lasis gandrīz jau gatavs (apmēram 2 minūtes līdz pilnīgai pagatavošanai), sākam gatavot mērci.
5. Dziļā traukā – mazs katliņš vai panna ar augstām sieniņām – uz lēnas uguns izkausējam sviestu .
6. Tiklīdz tas izkusis, ielikam tur kubiņos vai salmiņos sagrieztu vārīto olu.
7. Tad pieliekam klāt nedaudz diļļu un citrona sulas.
8. To visu samaisam un uzvāram.
9. Pa šo laiku zivs jau būs izvārījusies.
10. Tad to akurāti, ar divām lāpstiņām izņemam un izliekam uz šķīvja.
11. Aplejam ar mērci un apberam ar dillēm.
12. Zivi var pasniegt kopā ar rīsiem vai vārītiem kartupeļiem.
13. Labi pie šī ēdiena iederēsies baltais sausais vai pussausais vīns.
Uz augšu