Komentāri
3
Jaunākie
Vecākie
Paldies visiem kas novērtē.Cik saimnieču tik versiju bet šī torte ir mūsu ģimenē vienmēr topā.
Vērtējums
Atbildēt
Esmu pāris reizes šo recepti izmantojusi. Sanāk ĻOTI garšīgs krēms. Paldies par recepti! :)
Vērtējums
Atbildēt
Kāpēc vajag želantīnu?Pilnīga jauna man nezināma vārītā krēma recepte.Parādīju šo konditorēm ar 20 gadu un 30 gadu stāžu.Abas galvu vien nogrozīja. Pirmo reizi redzot ka tāds ir vārītais krēms.Sākums tā kā pareizs kā pieņemts parasti gatavot, bet ar to baltumu un želantīnu... un biskvīta recepte arī interesanta.Vismaz cehos nav redzēts ka tā gatavo. Parasti attiecības ir 1:1:1 4olas + 4ēd.k. cukura+ 4ēd.k miltu. Bet visumā, ja jau kaut kas sanāk no šis receptes, nav jau nepareizi. Es gan nemēģinātu atkārtot.
Klasiskā vārītā krēma recepte ir: (apmēram puskilograms krēma) 4olas(veselas, nedala baltumu vai dzeltenumus) sakuļ ar 45g cukura, vaniļas cukuru, 90g miltu. Uzvāra 300- 330g piena ar 45gcukura.Pienu tievā strūkliņā ielej olās kuras maisa lai nesarauj kunkuļus.Tad šo masu liek ūdens peldē un karsē visu laiku maisot enerģiski ar koka karoti lai neveidojas kunkuļu,līdz masa sabiezē, atdzesē.Sakuļ ar mikseri sākumā 150gsviesta un tad ieputo mazām porcijām atdzesēto olu-miltu masu.
Klasiskā vārītā krēma recepte ir: (apmēram puskilograms krēma) 4olas(veselas, nedala baltumu vai dzeltenumus) sakuļ ar 45g cukura, vaniļas cukuru, 90g miltu. Uzvāra 300- 330g piena ar 45gcukura.Pienu tievā strūkliņā ielej olās kuras maisa lai nesarauj kunkuļus.Tad šo masu liek ūdens peldē un karsē visu laiku maisot enerģiski ar koka karoti lai neveidojas kunkuļu,līdz masa sabiezē, atdzesē.Sakuļ ar mikseri sākumā 150gsviesta un tad ieputo mazām porcijām atdzesēto olu-miltu masu.
Vērtējums
Atbildēt