Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Biešu zupa ar skābenēm

Biešu zupa ar skābenēm

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2-3 lielas, vārītas bietes
  • Ūdens
  • 4 vidēji lieli kartupeļi
  • 2 lieli burkāni
  • 300 g skābenes
  • 1-2 nelieli sīpoli
  • 1 galviņa ķiploku
  • Sāls
  • Lauru lapa
  • Pipari (graudiņos)
  • Vārītas olas pasniegšanai
  • Taukvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Notīra burkānus un bietes, sarīvē. Notīra un sasmalcina arī sīpolu un ķiploku. Visu kopā, sakarsētās taukvielās cep.
  2. Nomizo kartupeļus, sagriež gabaliņos un liek katliņā ar ūdeni. Ūdens daudzumu skatās pēc vajadzības. Pievieno sāli, piparus, lauru lapas.
  3. Kad bietes ar burkāniem viegli apcepušies, liek katlā, klāt pie kartupeļiem.
  4. Pa to laiku noskalo skābenes un sagriež lielos gabalos - sīki smalcināt nav jēgas, jo tās tāpat saplaks un zaudēs formu.
  5. Kad zupas katlā dārzeņi ir gatavi, ber klāt skābenes un vāra vēl aptuveni 5 minūtes un ņem nost no uguns.
    Ļauj zupai ievilkties vismaz 15 minūtes pirms pasniegšanas. Tad vēl nogaršo, ja no skābenēm zupa mazliet par skābu, pievieno pēc garšas cukuru.
    Pasniedz ar vārītām olām.

    Labu apetīti!
    Kad zupas katlā dārzeņi ir gatavi, ber klāt skābenes un vāra...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Veģetārais pupiņu kotletes burgers

Veģetārais pupiņu kotletes burgers

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas