Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maigais cūkgaļas šašliks citronu, apelsīnu - zaļumu marinādē

2006. gada 30. janvāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Gaļu sagriež gabaliņos aptuveni 4x4x4 cm un saliek lielā traukā, lai vieglāk apmaisīt.
2. Pārkaisa ar melnajiem piepariem un pievieno nedaudz sāls pēc garšas, ēdamkaroti cukura un kārtīgi apmaisa
3. Sagriež zaļumus un pievieno gaļai.
4. Notīra apelsīnus un sagriež mazos gabaliņos vai samaļ, izspiež citronu sulu, sajauc kopā un pievieno gaļai
5. Apmaisot, piepilina 3 pilienus Tobasko mērces.
6. Sagriež gabaliņos sīpolus un pievieno gaļai.
7. Pēc 20-30 minūtēm gaļa ir gatava cepšanai, gaļu nevajadzētu pārāk ilgi turēt marinādē, jo tad zūd tās dabīgā garša.
8. Gaļu cep uz karstām oglēm, labā kantainajā grillā, lai tā nesadeg, vai ienkārši neizžūst, to apgrozīt būtu vēlams 4 reizes, gatavību noteikt var vērojot un garšojot. UZMANĪBU: šis šašliks sanāk ļoti maigs un garšo pēc svaigi ceptas gaļas ar spēcīgu aromātu, ja ir vēlmes, lai tas garšotu spēcīgi pēc marinādes, tad nepieciešams pievienot vēl kādu sastāvdaļu pēc gaumes.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu