Omes gardie liellopa gaļas veltnīši

4 1
Omes gardie liellopa gaļas veltnīši
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu gaļas mīkstuma (ciskas gabals)
  • 100 g sīpolu
  • 100 g burkānu
  • 50 g pētersīļu
  • Tauki cepšanai
  • Sāls, malti pipari
  • Pildījumam:
  • 200 g dūmota speķa
  • 100 g sīpolu
  • 100 g rudzu maizes (klona)

Pagatavošana

120 min.
  1. Gaļas mīkstumu sagriež pēc iespējas lielākās 1 cm biezās šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli un pipariem.
  2. Pagatavo pildījumu: sīki sagrieztu speķi apcep kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem, pievieno sīki sagrieztu rudzu maizi, samaisa un izkarsē.
  3. Gaļas šķēles vienā malā liek karoti pildījuma, uz tā uzliek šķēles sānu malas un cieši satin.
  4. Veltnīšus taukos apcep, pēc tam liek sautējamā katlā, pievieno sagrieztus sīpolus, burkānus, petersīļus, pārlej ar karstu ūdeni vai buljonu un sautē.
    Radušos buljoniņu pasniedz klāt kā mērci.

    Labu apetīti!
    Veltnīšus taukos apcep, pēc tam liek sautējamā katlā, pievie...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ija 2009. gada 28. augusts 10:39
šī ir "irbīšu "variācija. garšīgi. Pildījumam var būt ari speķa šķēlīte +sīpola strēmele+ burkāna strēmele, vai speķis + sīpols + marinēta gurķa strēmele

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni