Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Omes gardie liellopa gaļas veltnīši

2006. gada 23. janvāris
Foto: Shutterstock.com
Pagatavošana
120 min
1. Gaļas mīkstumu sagriež pēc iespējas lielākās 1 cm biezās šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli un pipariem.
2. Pagatavo pildījumu: sīki sagrieztu speķi apcep kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem, pievieno sīki sagrieztu rudzu maizi, samaisa un izkarsē.
3. Gaļas šķēles vienā malā liek karoti pildījuma, uz tā uzliek šķēles sānu malas un cieši satin.
4. Veltnīšus taukos apcep, pēc tam liek sautējamā katlā, pievieno sagrieztus sīpolus, burkānus, petersīļus, pārlej ar karstu ūdeni vai buljonu un sautē.
Radušos buljoniņu pasniedz klāt kā mērci.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu