Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Plovs latviešu gaumē

2006. gada 17. janvāris
Foto: Inga, Lindemane
Pagatavošana
130 min
1. Katlā ielej 100gr eļļas, sakarsē. Sīpolus sagriež (var arī ne ļoti smalki, jo gatavošanas procesā viņi "izšķīdīs") un liek skakrsētā eļļā cepties. Vēlams to darīt traukā vai "pīlē" , kurā arī plovs tiks gatavots.Arī ķiplokus sasmalcina un liek cepties kopā ar sīpoliem. Pievieno aptuveni 1 ēdamkaroti rupjās sāls. Savā sulā viņi sautējas apmēram 10min. zem vāka. Tad pievieno gaļu ( man patīk lielākos gabalos = 20x25cm; bet var arī sīkāk).Pieliekam garšvielas - ēdamkaroti "vegetas", piparus maltus, ja tīk "verčestrea"mērci. Sautē apmēram pusstundu (aplejot nedaudz gan ar ūdeni pirms tam). Tad pievieno burkānus, sautē vēl 10min. Beigās uzkaisa rīsus vienmērīgi pa visu augšpusi. Uzlej 2cm ūdeni, neceļot vāku sautē vēl 30min.
Uz augšu