Torte "lidija"

2006. gada 8. janvāris
Foto: Oļesja Pereca
Pagatavošana
60 min
1. Sākumā pagatavo biskvīta mīklu. Olas samaisa ar glāzi cukura un saputo, tad pievieno glāzi miltu un pustējkaroti sodas, kas aplieta ar etiķi. Mīklu rūpīgi izmaisa, sadala trīs daļās un plāceņus cep 200 grādu temperatūrā līdz tie būs gatavi. Gatavību pārbauda šādi - plācenī iedur sērkociņu vai zobu bakstāmo kociņu, ja tas paliek sauss, tad plācenis ir gatavs. Kamēr plāceņi cepas, pagatavo krēmu. Krējumam pievieno pusglāzi cukura, sasmalcinātus riekstus un rūpīgi izmaisa. Riekstus var izvēlēties jebkurus - kādi vislabāk garšo, tas attiecas arī uz riekstu daudzumu. Kad plāceņi būs atdzisuši, tos jāsasmērē ar krēmu un jāsaliek vienu uz otra. Virsū smērē ar krēmu un rotā ar riekstiem vai cukātiem.
Uz augšu