Franču melleņu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 200 g sviesta vai margarīna
  • 1 ½ dl cukura
  • 2 olas
  • 5 dl miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • Pildījumam:
  • 2 ½ dl saldā krējuma
  • 1 ½ dl cukura
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 4 olas
  • 6 dl melleņu (var arī saldētu)

Pagatavošana

50 min.
  1. Sviestu ar cukuru saputo. Putojot pakāpeniski pievieno olas.
  2. Cepamo pulveri samaisa ar miltiem un olām un veido mīklu.
  3. Samīcītu mīklu izliek uz pannas, kurai uzkaisīts cepamais pulveris.
  4. Pildījuma vielas, atskaitot mellenes, sajauc un liek uz mīklas.
  5. Uzkaisa mellenes un cep pīrāgu 200 grādos aptuveni 30 minūtes.
  6. Tādu pīrāgu var cept arī ar brūklenēm.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 2016. gada 6. jūlijs 11:17
1 dl (decilitrs) ir 100 ml. :)
Ērika 2016. gada 6. jūlijs 07:22
Ko raksta tās ..dl ! es nesapratu,pasaucu draudzeni,kas labi prot gardas lietas cept un vien noteica...stulbums!
elīna 2013. gada 27. marts 01:16
ko nozīmē dl?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi