Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize "Vecrīgas" jeb vēja kūkas

"Vecrīgas" jeb vēja kūkas

FOTO: Diāna

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 glāze/s ūdens
  • 100 g sviesta
  • 1 glāze/s miltu
  • 4 olas
  • Pildījumam:
  • 0.5 l saldā krējuma
  • 0.5 kg biezpiena
  • Cukurs pēc garšas
  • Vanilīncukurs pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Katliņā ielej ūdeni, uzvāra.
  2. Verdošā ūdenī ieliek sviestu.
  3. Kad sviests izkusis, nenoņemot no uguns, sviesta un ūdens maisījumā iemaisa miltus.
  4. Katlu noņem no uguns un 7 minūtes atdzesē.
  5. Mīklai pievieno pa vienai olai, mīklu nepārtraukti putojot.
    Mīklai pievieno pa vienai olai, mīklu nepārtraukti putojot.

    FOTO: Diāna

  6. Uz cepešpannas liek mīklas piciņas. Cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 min., pirmās 15 min. cepeškrāsni NEDRĪKST VIRINĀT!
    Uz cepešpannas liek mīklas piciņas. Cep sakarsētā cepeškrāsn...

    FOTO: Diāna

  7. Izcepušās kūciņas atdzesē, tikmēr saputo biezpienu ar saldo krējumu un cukuru/vanilīncukuru vai tikai saldo krējumu ar cukuru/vanilīncukuru.
  8. Katrai kūciņai nogriež virsiņu, iepilda pildījumu un uzliek atpakaļ nogriezto virsiņu.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas