Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Bulgāru aukstā zupa ar gurķiem un valriekstiem

Bulgāru aukstā zupa ar gurķiem un valriekstiem

FOTO: Shutterstock.com

Bulgāru aukstajā zupā lieliskā garšu tandēmā saspēlējas svaigi gurķi, latviešu iecienītais kefīrs un ķiploku pikantais raksturs. Savukārt apgrauzdēti un sasmalcināti valrieksti piešķir atsvaidzinošajai zupiņai īpaši labu gašu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 l kefīra vai jogurta
  • 1/4 l skābā krējuma
  • 4 ēd. k. eļļas
  • 1 garais gurķis
  • 2 ēd. k. sakapātu diļļu
  • 3 daiviņa/s ķiploku
  • Pipari pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
  • 1 sauja valriekstu kodolu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Jogurtu vai kefīru sakuļ ar krējumu.
  2. Pieber piparus, sāli un smalki sakapātus vai sarīvētus ķiplokus.
  3. Nepārtraukti maisot, pielej eļļu, pievieno smalki sagrieztu gurķi un sakapātas dilles.
  4. Visu samaisa. Zupu liek ledusskapī.
  5. Neilgi pirms pasniegšanas pievieno uz sausas pannas apgrauzdētus un sasmalcinātus valriekstus. Zupu var pasniegt arī ar ledus gabaliņiem.

    Labu apetīti!
    Neilgi pirms pasniegšanas pievieno uz sausas pannas apgrauzd...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas