Bulgāru aukstajā zupā lieliskā garšu tandēmā saspēlējas svaigi gurķi, latviešu iecienītais kefīrs un ķiploku pikantais raksturs. Savukārt apgrauzdēti un sasmalcināti valrieksti piešķir atsvaidzinošajai zupiņai īpaši labu gašu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1lkefīra vai jogurta
1/4lskābā krējuma
4ēd. k.eļļas
1garais gurķis
2ēd. k.sakapātu diļļu
3daiviņa/sķiploku
Piparipēc garšas
Sālspēc garšas
1saujavalriekstu kodolu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Jogurtu vai kefīru sakuļ ar krējumu.
Pieber piparus, sāli un smalki sakapātus vai sarīvētus ķiplokus.
Nepārtraukti maisot, pielej eļļu, pievieno smalki sagrieztu gurķi un sakapātas dilles.
Visu samaisa. Zupu liek ledusskapī.
Neilgi pirms pasniegšanas pievieno uz sausas pannas apgrauzdētus un sasmalcinātus valriekstus. Zupu var pasniegt arī ar ledus gabaliņiem.