Toruņas piparkūkas

3 1
Toruņas piparkūkas
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Ziemassvētku

Sastāvdaļas

  • 2 kg miltu
  • 0.5 l medus
  • 1 šķipsna/s kanēļa
  • 1 šķipsna/s kardamona
  • 1 šķipsna/s rīvētas citrona miziņas
  • 1 šķipsna/s maltu krustnagliņu
  • 60 g sviesta
  • 20 g dzeramās sodas
  • 1 glāzīte ruma
  • 3 olas
  • 300 g cukura
  • 30 g saldo mandeļu

Pagatavošana

900 min.
  1. Pusi miltu izsijā uz galda, veido padziļinājumu un tajā ielej sasildītu medu, kam pievienots kanēlis, citronu miziņa, krustnagliņas un kardamons. Iejauc mīklu. Vēl siltai mīklai pieliek sviestu un labi izmīca, līdz tā pilnīgi atdziest.
  2. Pēc tajm izšķīdina sodu ruma glāzītē un jauc mīklai. Olas saputo ar cukuru un arī pieliek mīklai. Pēc tam uzmanīgi pieber atlikušos miltus.
  3. Mīklu mīca ne mazāk kā stundu, pēctam noliek ieziestā formā, uzliek vāku un noliek vēsā vietā uz 1 nedēļu.
  4. Tad izveltnē, spiež piparkūkas, apkaisa ar samaltām mandelēm un cep gatavas. Izceptas, ietin audekla salvetē un novieto vēsumā vēl uz 2 nedēļām.

    Lai labi garšo!
    Tad izveltnē, spiež piparkūkas, apkaisa ar samaltām mandelēm...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize