Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Toruņas piparkūkas

Toruņas piparkūkas

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg miltu
  • 0.5 l medus
  • 1 šķipsna/s kanēļa
  • 1 šķipsna/s kardamona
  • 1 šķipsna/s rīvētas citrona miziņas
  • 1 šķipsna/s maltu krustnagliņu
  • 60 g sviesta
  • 20 g dzeramās sodas
  • 1 glāzīte ruma
  • 3 olas
  • 300 g cukura
  • 30 g saldo mandeļu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

900 min.
  1. Pusi miltu izsijā uz galda, veido padziļinājumu un tajā ielej sasildītu medu, kam pievienots kanēlis, citronu miziņa, krustnagliņas un kardamons. Iejauc mīklu. Vēl siltai mīklai pieliek sviestu un labi izmīca, līdz tā pilnīgi atdziest.
  2. Pēc tajm izšķīdina sodu ruma glāzītē un jauc mīklai. Olas saputo ar cukuru un arī pieliek mīklai. Pēc tam uzmanīgi pieber atlikušos miltus.
  3. Mīklu mīca ne mazāk kā stundu, pēctam noliek ieziestā formā, uzliek vāku un noliek vēsā vietā uz 1 nedēļu.
  4. Tad izveltnē, spiež piparkūkas, apkaisa ar samaltām mandelēm un cep gatavas. Izceptas, ietin audekla salvetē un novieto vēsumā vēl uz 2 nedēļām.

    Lai labi garšo!
    Tad izveltnē, spiež piparkūkas, apkaisa ar samaltām mandelēm...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas