Toruņas piparkūkas

2006. gada 2. janvāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
900 min
1. Pusi miltu izsijā uz galda, veido padziļinājumu un tajā ielej sasildītu medu, kam pievienots kanēlis, citronu miziņa, krustnagliņas un kardamons. Iejauc mīklu. Vēl siltai mīklai pieliek sviestu un labi izmīca, līdz tā pilnīgi atdziest.
2. Pēc tajm izšķīdina sodu ruma glāzītē un jauc mīklai. Olas saputo ar cukuru un arī pieliek mīklai. Pēc tam uzmanīgi pieber atlikušos miltus.
3. Mīklu mīca ne mazāk kā stundu, pēctam noliek ieziestā formā, uzliek vāku un noliek vēsā vietā uz 1 nedēļu.
4. Tad izveltnē, spiež piparkūkas, apkaisa ar samaltām mandelēm un cep gatavas. Izceptas, ietin audekla salvetē un novieto vēsumā vēl uz 2 nedēļām.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu