Apelsīnu kūka

Sastāvdaļas

  • 150 g margarīna vai sviesta
  • 150 g cukura
  • Vanilīns
  • Šķipsniņa sāls
  • Rīvēta apelsīna miziņa
  • 3 olas
  • 150 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 125 ml (1/8 l) svaigas apelsīnu sulas
  • Rīvēta apelsīna un citrona miziņa
  • 75 g cukura
  • Pūdercukurs

Pagatavošana

1 min.
  1. Sviestu ar mikseri puto apmēram ½ minūti, pamazām pievien cukuru, vanilīnu, sāli un rīvētu apelsīna miziņu. Puto, līdz izveidojusies viendabīga masa. Nepārtraucot putošanu, ik pēc ½ minūtes pievieno pa olai. Iemaisa ar cepamo pulveri sajauktus, izsijātus miltus. Mīklu liek veidnē, ievieto sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes.
  2. Apelsīna sulu sajau ar cukuru, rīvētu apelsīna un citrona miziņu. Kūku izgāž no veidnes, sadursta ar irbulīti, liekatpakaļ veidnē un aprasina ar apelsīnu sulu. kad sula izsūkusies, izgāž no veidnes un pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi