Dolma

2006. gada 1. janvāris
Foto: Shutterstock.com
Dolma ir tradicionāla gruzīnu virtuves uzkoda - vīnogu lapu tīteņi ar sulīgu un aromātisktu maltās gaļas un rīsu pildījumu.
Pagatavošana
1 min
1. Ja izmanto svaigas vīnogu lapas, tās iepriekš pārlej ar verdošu ūdeni, lai paliek mīkstas un elastīgas.
2. Rīsus noskalo, aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 40 min.
3. Ieliek bļoda gaļu, uz rīves sarīvē sīpolu un tomātu. Pievieno eļļu, garšvielas, sakapātus zaļumus un rīsus. Labi samaisa.
4. Tad gaļas un rīsu masu ietin vinogu lapās (sanāk apmēram kā kāpostu tīteņi, tikai maziņi).Jācenšas tīt pec iespējas stingrāk, bet nesaplēst lapas.
5. Tad saliek tītenīšus stingri vienu pie otra katlā, pārlej ar ūdeni, lai būtu nosegti, un vāra 1.5 h.
6. Pasniedz ar jogurta-ķiploku-zaļumu mērci.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu