Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Dolma

FOTO: Shutterstock.com

Dolma ir tradicionāla gruzīnu virtuves uzkoda - vīnogu lapu tīteņi ar sulīgu un aromātisktu maltās gaļas un rīsu pildījumu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g konservētas vīnogu lapas
  • 700 g maltās liellopa gaļas
  • 1 liels tomāts
  • 1 liels sīpols
  • Sāls pēc garšas
  • Sarkanie pipari pēc garšas
  • Melnie pipari pēc garšas
  • 5 ēd. k. olīveļļas
  • 2/3 glāze/s rīsu
  • 1 bunte zaļumu (kinza, baziliks, pētersīļi)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Ja izmanto svaigas vīnogu lapas, tās iepriekš pārlej ar verdošu ūdeni, lai paliek mīkstas un elastīgas.
  2. Rīsus noskalo, aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 40 min.
  3. Ieliek bļoda gaļu, uz rīves sarīvē sīpolu un tomātu. Pievieno eļļu, garšvielas, sakapātus zaļumus un rīsus. Labi samaisa.
  4. Tad gaļas un rīsu masu ietin vinogu lapās (sanāk apmēram kā kāpostu tīteņi, tikai maziņi).Jācenšas tīt pec iespējas stingrāk, bet nesaplēst lapas.
  5. Tad saliek tītenīšus stingri vienu pie otra katlā, pārlej ar ūdeni, lai būtu nosegti, un vāra 1.5 h.
  6. Pasniedz ar jogurta-ķiploku-zaļumu mērci.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz ar jogurta-ķiploku-zaļumu mērci.

Lai labi garšo!

    FOTO: Shutterstock.com

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Azu tatāru gaumē

Azu tatāru gaumē

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas