Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Ķirbju biezzupa ar kausētu sieru un grauzdiņiem

Ķirbju biezzupa ar kausētu sieru un grauzdiņiem

FOTO: Līga Kalniņa

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja
  • 1 -2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 100 g kausēta siera
  • 2 kubiciņi dārzeņu buljona
  • Sagriezti zaļumi - pētersīļi, dilles
  • 1 ēd. k. sviesta
  • Baltmaize
  • Eļļa - maizes apgrauzdēšanai
  • 1 ēd. k. baltās mērces biezinātāja
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Ķirbi un burkānu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  2. Sīpolu sīki sagriež.
  3. Biezsienu katliņā izkausē sviestu. Tajā apcep sīpolu un burkānu.
  4. Pēc tam pievieno ķirbi, buljona kubiciņus un visu pasautē apmēram minūti.
  5. Pielej 1 litru ūdens un zupu vāra uz mazas uguns apmēram 10 minūtes.
  6. Tad ar blenderi sablenderē. Ja zupu vēlas biezāku, iebiezina ar baltās mērces biezinātāja pulveri.
  7. Zupā iemaisa kausēto sieru, pievieno zaļumus
  8. Lej šķīvjos, katrā ieber sauju mazu baltmaizes grauzdiņu (baltmaizi sagriež kubiciņos, liek uz plāts, apslaka ar ķiploku eļļu un cepeškrāsnī apgrauzdē).
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaļas sautējums zviedru gaumē

Gaļas sautējums zviedru gaumē

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas