Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ziemassvētku pildītais cepetis

Ziemassvētku pildītais cepetis

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 - 2 kg cūkgaļas karbonādes (garš stienis)
  • 1 liels ābols
  • 100 g žāvētu plūmju
  • 100 g žāvētu aprikožu
  • 100 g dzērveņu
  • 1 ēd.k. brendija vai ruma
  • Gaļas garšvielas (jebkādas)
  • Sāls
  • Pipari
  • Noderēs arī baltvīns un rieksti
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Ja vēlas, lai cepetis būtu sulīgāks, tad vēlams uz nakti pirms cepšanas to ielikt marinēties baltvīnā. Tikai ne saldajā, cukurotajā, bet sausajā vai pussausajā.
  2. Gaļas gabalam iegriež pa vidu garu griezienu (izveido tādu kā kabatu, no tās kabatas vēl drusku var izgriezt gaļu laukā, lai vairāk vietas pildījumam).
  3. Nomizo un mazos gabaliņos sagriež ābolu. Sagriež sīkāk plūmes un aprikozes. Visu samaisa kopā ar dzērvenēm un nedaudz apcep uz pannas eļļā. (Var likt klāt arī nedaudz smalcinātus riekstus.) Maisījumam pievieno brendiju.
  4. Gaļas gabalu un iegriezumu ierīvē ar garšvielām, apkaisa ar sāli, pipariem.
  5. Pilda iekšā maisījumu un ar kokvilnas šņorītēm aizsien cepeti ciet. Liek uz pannas un cep 1,5 - 2 h (atkarībā no svara) augstā temperatūrā. Ik pa laikam var apliet ar baltvīnu.

    Lai labi garšo!
    Pilda iekšā maisījumu un ar kokvilnas šņorītēm aizsien cepet...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cukini - tomātu zupa

Cukini - tomātu zupa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas