Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ziemassvētku pildītais cepetis

2005. gada 19. decembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
150 min
1. Ja vēlas, lai cepetis būtu sulīgāks, tad vēlams uz nakti pirms cepšanas to ielikt marinēties baltvīnā. Tikai ne saldajā, cukurotajā, bet sausajā vai pussausajā.
2. Gaļas gabalam iegriež pa vidu garu griezienu (izveido tādu kā kabatu, no tās kabatas vēl drusku var izgriezt gaļu laukā, lai vairāk vietas pildījumam).
3. Nomizo un mazos gabaliņos sagriež ābolu. Sagriež sīkāk plūmes un aprikozes. Visu samaisa kopā ar dzērvenēm un nedaudz apcep uz pannas eļļā. (Var likt klāt arī nedaudz smalcinātus riekstus.) Maisījumam pievieno brendiju.
4. Gaļas gabalu un iegriezumu ierīvē ar garšvielām, apkaisa ar sāli, pipariem.
5. Pilda iekšā maisījumu un ar kokvilnas šņorītēm aizsien cepeti ciet. Liek uz pannas un cep 1,5 - 2 h (atkarībā no svara) augstā temperatūrā. Ik pa laikam var apliet ar baltvīnu.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu