Sarkanvīna steiks ar zaļumu sviestu

Sarkanvīna steiks ar zaļumu sviestu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Steikam:
  • 4 Liellopu gaļas šķēles
  • Sojas mērce
  • Sarkanvīns (der tas ,kas paliek pāri pēc ballītes,ja paliek:) )
  • Pipari
  • Baziliks
  • Zaļumu sviestam:
  • 100 g mīksta sviesta
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Zaļumi pēc izvēles.

Pagatavošana

45 min.
  1. Gaļu apber ar garšvielām un kārto lēzenā traukā.
  2. Atkarībā no gaļas šķēļu skaita - sajauc mērci šādās proporcijās: sarkanvīns 3:1 sojas mērce.
  3. Marinē 30 min. Pa šo laiku sagatavo zaļumu sviestu - mīkstā sviestā iejauc sasmalcinātu ķiploku un zaļumus, kārtīgi sajauc, ietin cepampapīrā un liek ledusskapī sastingt.
  4. Uz kārtīgi uzkarsētas pannas liek šķēles un cep. Var izmantot rievoto grila pannu. Tālāk jau kā steiks, citam sarkanāks, citam brūnāks.
    Steiku pasniedz siltu ar šķēlīti zaļumu sviesta.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 2018. gada 22. februāris 15:19
Labdien! Paldies par jautājumu! Steika cepšanas ilgums ir atkarīgs no gaļas šķēles biezuma. Šeit varat iepazīties ar steika gatavošanas padomiem un gatavošanas laikiem: http://receptes.tvnet.lv/jaunumi/padomi/790-ka-pagatavot-neparspejamu-steiku
Aija Zariņa-Iesalniece 2018. gada 20. februāris 18:04
Cik ilgi jācep steiks,lai būtu kārtīgi izcepta gaļa.Ne rozā sula,ne jēls.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi