Sākums > Receptes > Deserti

Dateļu bučas(ziemassvētku cepumi)

2005. gada 2. decembris
Foto: anita reiniņa
Pagatavošana
1 min
1. samīca mīklu,liek apmēram uz 1 st.ledusskapī
2. marcipānu samīca ar riekstiem vai sēklām un iepilda datelēs
3. mīklu izrullē 0,5 cm biezuma un 10 cm platumā pēc iespējas garāku
4. apsmērē ar olas baltumu
5. uz mīklas 3 rindās garenvirzienā liek dateles, sarullē ciet un kārtīgi aizspiež malu.liek
6. saldetāvā vēl stundu.
7. cepeškrāsni sakarsē līdz 175 gr.
8. ar asu nazi mīklas rulli griež 1,5 cm biezas šķeles,liek uz plāts ,cep apm.20 min.
9. CEPUMUS VAR GLABĀT CIEŠI NOSLEGTA METALA KARBA 2-3 NEDEĻAS
Uz augšu