Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepta vista (gatavota karstā gaisa cirkulācijas krāsnī)

Cepta vista (gatavota karstā gaisa cirkulācijas krāsnī)

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 1.5 kg vistas
  • Sāls
  • Pipari
  • Sojas mērce
  • Sviests
  • Medus
  • Kartupeļi piedevām
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Vistu nomazgā, izņem iekšas, atdala kaklu, nosusina ar dvieli.
  2. Sajauc sojas mērci ar medu, pipariem un nedaudz sāls. Kārtīgi ierīvē vistu no visām pusēm.
  3. Liek vistu uz cepamās pannas ietītu folijā, iepriekšs uzsildītā krāsnī un cep 200C.
  4. Nomizo un ūdenī, kuram pievienots sāls, liek vārīties kartupeļus. Kartupeļu daudzums atkarīgs no ēdāju skaita.
  5. Kad vista cepusies un kartupeļi vārījušies ~30 min., tos nokāšs un pievieno pannas vistai, kura attīta no folija. Cep atlikušo laiku (~30 min.) visu kopā līdz vista gatava.

    Cepšana laikā vistu regulāri apsmērē ar izkausētu sviestu un pagatavoto mērci.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Apgrieztais ābolu pīrāgs

Apgrieztais ābolu pīrāgs

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas